29
ma, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
GARYP - Bij V en V heerste zaterdagmiddag na afloop een melange van blijdschap en opluchting. Blijdschap vanwege de twee eerste competitiepunten, opluchting omdat het eindelijk weer gelukt was: winnen! In dit geval weliswaar van een ploeg die ook geen florissante start had gekend, Sparta Zevenhuizen, maar toch. Nul uit vier geeft onrust, dan wordt de druk steeds groter, nu kunnen de Garipers weer vooruit om nog voor de zaalbreak de nodige punten te kunnen bijschrijven.


Zege V en V nipt maar niet onverdiend
V en V won zaterdagmiddag op het eigen kunstgras nipt met 16-15 van Sparta Zevenhuizen in een wedstrijd die in feite ook elke andere uitslag had kunnen hebben. De gelukkigste ploeg won, maar toch kon je die zege niet onverdiend noemen. Cijfermatig was het duidelijk: V en V maakte precies één doelpunt meer dan de ploeg uit Zevenhuizen en ook in het korfbal is zo dat de ploeg die het meeste scoort wint. Het 'hoe' is wel aardig om over na te praten, maar het gaat in feite maar om één ding: de twee punten. En die waren deze zaterdagmiddag van cruciaal belang voor de ploeg van coach Ron Berkenbosch. Want hij vond zijn team vorige week na de nederlaag tegen De Granaet terug op de onderste plek met nul uit  drie. V en V, met andere woorden, had zijn start gemist en moest hoognodig op zoek naar punten. Sparta leek op voorhand geen onoverkomelijk obstakel in dat streven, maar denken dat je kunt winnen is nog wat anders dan dat ook daadwerkelijk doen. "We waren wel toe aan een paar punten, aldus coach Ron Berkenbosch na afloop, toen bleek dat zijn  team nipt met minimaal verschil van tegenstander Sparta Zevenhuizen had gewonnen. Maar: "Dit was zo'n wedstrijd die in feite alle kanten op kon, we hadden bij wijze van spreken met het zelfde gemak gelijk kunnen spelen of zelfs verliezen. Dat we gewonnen hebben is natuurlijk prachtig voor die twee punten, maar ook en misschien nog wel belangrijker, goed voor het moreel van de ploeg. Dit geeft zelfvertrouwen en omdat we een start hadden tegen een paar van de zekere topploegen in deze poule, geeft deze overwinning aan dat we best voor de zaalstop nog wel de nodige punten kunnen vergaren. Of ik blij of opgelucht ben? Nou, beide denk ik, ik was echt niet in paniek geraakt als we vanmiddag hadden verloren, maar dit is natuurlijk een stuk leuker, laten we eerlijk zijn. Hier kunnen we mee verder, hier wordt de ploeg beter van, we kunnen nu weer vooruit kijken."

gelijk op
Als ik kom staat het 3-3, ik kom uit Eastermar en ik ben net een paar minuten te laat. Sparta neemt na die 3-3 de leiding en slaat met twee treffers op rij een klein gaatje: 3-5. Femke Feenstra zorgt voor 4-5  en na 4-6 is het Ludolf van der Molen die V en V in de wedstrijd houdt: 5-6. Wat opvalt is dat de thuisclub genoeg kansen krijgt en daar zijn ook hele mooie bij, maar verzuimt om daarvan een voldoende aantal te benutten. De rust komt met 7-7 en die stand geeft eigenlijk al voldoende aan deze twee ploegen elkaar niet zo veel ontlopen, het zal op de details aankomen. En natuurlijk op 'das Quäntchen Glück', dat beetje mazzel.

scheidsrechter
De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter De Boer en hij doet dat op een uiterst rustige en weloverwogen manier en dat is goed voor de wedstrijd. Want het gaat ergens om, ook Sparta kan de punten meer dan goed gebruiken en dus staat er spanning op. Bij de gasten zijn ze zo te horen en te zien niet altijd even gelukkig met 's mans beslissingen, maar dat lawaai en die gebaren lijken mij  meer voor de Bühne. De Boer lijdt op die momenten aan een goedaardige ziekte die 'oostindische doofheid' heet. Maar wat mij betreft leidt hij prima.

Pieter
Pieter de Jong is er ingekomen voor Ludolf van der Molen en met zijn komst brengt hij meer vuur, meer 'kriich' in de ploeg en dat heeft V en V nodig. Jan Jacob van der Zee zorgt voor 8-7 en als hij even later opnieuw raak schiet en ook Arjen Brander het tijd vindt voor een onvervalst 'Doppelpack', staat er een redelijk rustgevende 11-7 op het scorebord. "No moatte se trochdrukke", oordeelt Geert van der Velde, 'ferneamd' topschutter uit lang vervlogen tijden, achter mij. Hij heeft gelijk, dit is het momentum om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar na de 11-8 van Femke Feenstra komt Sparta terug met een sterke serie: 13-11. Dan is alles weer mogelijk, zoveel is wel duidelijk. Op 15-12, treffer Jan Jacob van der Zee, is de marge weer drie, maar twee scores van de gasten op rij betekenen 15-14 en dan wordt het alsnog behoorlijk spannend. Zeker als met de klok op vijf minuten Sparta erin slaagt op gelijke hoogte te komen: 15-15. En als Nynke Buis op die stand een strafworp mist, lijken de aandelen V en V even 'faai te stean'. En dan bewijst Pieter de Jong eens te meer zijn waarde. Want hij is het die in de allerlaatste minuut de bal met een 'God-zegene-de-greep-schot', een 'skot sa plat as in dûbeltsje', volgens Geert van der Velde, V en V in laatste instantie aan de overwinning helpt: 16-15. Meteen daarna is het afgelopen en heeft V en V de eerste winst in deze competitie binnen. Tijd voor mij om even met de matchwinner te gaan praten uiteraard. Hij staat nog uit te hijgen langs de afrastering, maar: "Hjir wiene wy oan ta, mar makkelik gie it fannemiddei net, wy misten benammen yn de earste helte te folle kânsen. Nei de pause gie dat better, mar om earlik te wêzen hiene wy foar itselde jild ferlieze kinnen. Sa'n wedstriid wie dit wol. Ja, dat ik de winnende makke wie fansels wol in ekstraatsje, dat wolst altyd graach, belangryk wêze foar dyn ploech." Hij zegt het met een brede grijns, hij  geniet duidelijk van het moment, en terecht! Volgende week staat V en V voor de lastige taak om bij Noordenveld op visite te gaan: Noordenveld-uit, altijd lastig.

Binne Kramer  

{gallery}Syta/garyp25917{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie