×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
BURGUM - Het verschil tussen thuisclub DOW B 1 en Invicta e.e. B1 was zaterdagmiddag het scorend vermogen. De eindstand van 2-6 sprak boekdelen, de wedstrijd was prima, maar twee doelpunten in twee keer 25 minuten korfbal op B-juniorenniveau is natuurlijk veel te weinig. Invicta deed dat beter, maar ook zes is geen aantal om over naar huis te schrijven voor een B-juniorenteam. Waar het nu precies aan lag, die magere score, was moeilijk te achterhalen, kansen genoeg, treffers te weinig.

Magere score bij DOW-Invicta
Dow B1 verloor zaterdagmiddag in de sporthal van De Wetterstins ruim met 2-6 van Invicta e.a. Voor de goede orde: dat e.a. slaat op het feit dat Invicta B 1 was samengesteld uit spelers van de Kollumer club, samen met Harkema en Frigro. Een heterogeen gezelschap dus, maar dat deed aan de kwaliteit van hun spel niets af. De gasten speelden prima en wonnen verdiend. Het opmerkelijke was dat DOW qua spel niet echt de mindere was, maar de 2-6 eindstand legt meteen de vinger op de zere plek bij de ploeg uit Eastermar. Als je als B-juniorenteam in twee keer 25 minuten niet meer dan twee schamele treffers maakt, weet je vrijwel zeker dat je gaat verliezen en ook meteen waar het aan schort. Inderdaad, aan scorend vermogen dus. Gebrek aan uitgespeelde kansen dus? Nou nee, die kansen waren er genoeg, alleen ze werden onvoldoende benut. De schoten leken af en toe nergens op en ook de doorloopballen misten de juiste snelheid en precisie. Dat deden de Kollumer gasten beter, maar ook Invicta kon qua scorend vermogen niet echt overtuigen: zes doelpunten is nog steeds te weinig, zeker voor een ploeg met zoveel kwaliteit in huis. Het maken van doelpunten was voor beide ploegen toch wel een beetje het 'pièce de résistance' deze decembermiddag in de Wetterstins. De 0-1 bij rust was daar een aanwijzing voor.

eerste helft
Hé, heb ik deze scheidsrechter ook al niet eerder gezien deze middag? Jawel, bij navraag blijkt dat al aan zijn derde duel op deze middag toe is. "No hast dyn noch ek hast", vermoed ik, maar dat blijkt alleszins mee te vallen: "Ik ha der gjin muoite mei, sa lang as it mar leuk bliuwt" zegt hij. En als ik veronderstel dat hij straks thuis wel even 'gestrekt op de bank' gaat, zegt hij stoïcijns: "Strak thús moat ik nog in protsje kij melke." Hij is boer en die zijn merendeels niet bang voor werk. Maar drie wedstrijden van een dik uur achter elkaar, ik geef het je te doen. Maar dit zijn dus wel de mensen die goud waard zijn voor hun vereniging, DOW in dit geval.  Het is Invicta dat de leiding neemt halverwege de eerste helft en dan al is duidelijk geworden dat de doelpunten net Bitcoins zijn: hartstikke duur dus. De wedstrijd wordt in een behoorlijk hoog tempo gespeeld en dat levert een spelbeeld op dat alleszins de moeite van het bekijken waard is. Alleen, ja inderdaad, één enkel treffer in een hele helft van twee ploegen is wel wat erg schaars als je het mij vraagt. Wordt er dan zo slecht aangevallen? Nou nee, die acties zien er prima uit over het algemeen, het grote euvel is het afmaken ervan. Aan beide kanten trouwens, want Invicta mag dan qua korfballend vermogen iets meer uitstralen dan de thuisclub, echt veel levert dat optische overwicht niet op voorlopig. En die ene, overigens bijzonder fraaie, treffer van de gasten, is natuurlijk ook niet wat je eigenlijk zou mogen verwachten. Niettemin staat het bij rust dus altijd nog maar 0-1, aan de ene kant genoeg voor een overwinning, maar aan de andere kant ook een stand die aan alle kanten speelbaar is. Als DOW erin slaagt de schoten de juiste richting mee te geven en de doorloopballen de juiste snelheid, dan is er voor de Eastermarders nog van alles mogelijk. Maar dat ik er veel fiducie in heb...

tweede helft
Mijn voorgevoel laat mij niet in de steek, want ook in de tweede helft is het Invicta dat het gebeuren merendeels bepaalt, zeker waar het de scores betreft. De gasten komen op 0-3, de 0-2 is opnieuw zo'n oogstrelende doorloopbal en de 0-3 komt voort uit een reboundsituatie, en  als een loepzuivere afstander de 0-4 betekent, is duidelijk dat deze wedstrijd niet meer spannend wordt. Het staat DOW te prijzen dat de ploeg niet uit elkaar valt: ze blijven knokken voor een beter resultaat. En dat betekent dat het een echte wedstrijd blijft, leuk om naar te kijken, in een hoog tempo gespeeld. Invicta veroorlooft zich zelfs om een strafworp te missen. Even later  slaagt DOW er eindelijk in om te scoren: 1-4. Die ban is in ieder geval gebroken, die hatelijk grijnzende nul is van het scorebord geveegd en dat geeft de thuisclub een extra boost getuige de 2-5 die even later valt. Dat is een regelrechte toverbal, maar ook die tellen. Dat Invicta er vlak voor tijd nog 2-6 van maakt is voer voor statistici, de wedstrijd is dan al lang en breed beslist. Leuke wedstrijd, twee goed spelende ploegen, maar veel te weinig doelpunten. Oh ja, en een prima scheidsrechter!