16
do, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK - Qua korfbal ontliepen De Wâlden C1 en Wêz Handich C1 elkaar zaterdagmiddag in sporthal De Hege Wâlden vrijwel niets, maar omdat de thuisclub te veel moeite had met het maken van doelpunten, waren het de gasten uit Rottevalle die er met de winst en de punten vandoor gingen. Op de wedstrijd en de instelling van de beide ploegen was niets aan te merken, maar in totaal vijf(!) doelpunten voor twee kwalitatief prima C-teams is natuurlijk wel heel erg bescheiden.


Prima wedstrijd, maar veel te weinig doelpunten
Als dit duel, de wedstrijd tussen de C 1 teams van De Wâlden en Wêz Handich op een modderig veld, onder barre weersomstandigheden was gespeeld, was de lage eindscore, 2-3, te billijken geweest. Maar het duel speelde zich af in de releatief warme en windstille Hege Wâlden in Oentsjerk en dus mocht je na afloop concluderen dat er veel te weinig gescoord was. Of, zoals een toeschouwer het verwoordde: "Allegearre in bal mei nei hûs en sjitte." Toch was de ontmoeting het aankijken wel waard en dat had alles te maken met de uitstekende instelling van de beide ploegen en met het spelconcept dat ze hanteerden. De aanvallen waren prima, maar de afronding liet te wensen over, véél te wensen over in feite. Dat de gasten uiteindelijk met een minimale marge de beide punten veroverden was een kwestie 'de gelukkigste ploeg wint'. Want qua sterkte ontliepen beide teams elkaar eigenlijk niets. Een jury had voor 'onbeslist' gekozen, voor een 'draw' dan wel een 'dead heat'. Maar het gaat, ook bij korfbal, nu eenmaal om het getal onder de streep en dat sprak in het voordeel van de gasten.

eerste helft
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nyske Akkerman, zij zal geen enkele moeite hebben met dit sportieve duel. De Trynwâldsters worden gecoacht door Jildou Koster en zij weet precies hoe ze met deze jongelui moet omgaan, en ze deelt even gemakkelijk een troostende aai over de bol uit, dan een tik op de vingers als een van de jongens in haar ogen 'buiten de lijntjes kleurt'. Het durt lang voor er gescoord wordt en geloof het of niet, dan vallen er plotseling zomaar twee treffers binnen één minuut, door dezelfde speler nog wel. Hij zet de Wâlden met nog maar acht minuten te spelen op 1-0 en hij is het ook die even later de 2-0 voor zijn rekening neemt. Dat geeft al aan de doelpunten kostbaar zijn in deze eerste helft. Wêz Handich komt in dit eerste bedrijf niet verder dan één schamele treffer, ook wat dat betreft zijn de beide ploegen aan elkaar gewaagd. En toch, als je zit te kijken, zijn het helemaal geen slechte ploegen die hier aan het werk zijn. Maar de beide defensies zitten goed in elkaar en dat betekent dat beide ploegen aanvallend moeite hebben om dicht in de buurt van de korf te komen. En van afstand schieten is voor deze jongelui toch vaak een brug, in casu een korf, te ver. De ruststand wordt bepaald op 2-1 en dat betekent dat  er nog van alles mogelijk is. Geen van beide ploegen kan bogen op een overwicht, noch individueel-technisch, noch team-tactisch. Dat wordt dus afwachten hoe de tweede helft verloopt.

tweede helft
Maar wie zich had verheugd op een lekkere trits doelpunten aan beide kanten, komt bedrogen uit. Ook in dit tweede bedrijf zijn het de verdedigingen die domineren en dus blijven de doelpunten even duur als schaars. Het blijft niettemin een leuke wedstrijd om naar de kijken en spannend blijft het ook, die 2-1 houdt het lang vol op het scorebord. We moeten wachten tot halverwege de tweede helft eer er weer gescoord wordt. Dan is het Wêz Handich dat op gelijke hoogte komt: 2-2. Dat zou gezien de krachtsverhoudingen wel een aanvaardbare eindstand zijn, maar voorlopig, met nog een klein kwartier op de klok, kunnen beide ploegen het nog eigen voordeel beslissen. Eén treffer zou dit duel kunnen beslissen en dat doelpunt kan in deze constellatie aan beide kanten vallen. 'Lok wat jouste', zo is het wel ongeveer en de klok staat op zeven als Vrouwe Fortuna zich aan het front meldt. Zij heeft in al haar wijsheid beslist dat het de gasten zijn die mogen winnen. Met hun derde treffer beslissen de Rottevalsters deze wedstrijd: 2-3. Niks op aan te merken, u weet wel, het getal onder de streep, maar over verdiend of niet verdiend hoef je het in deze situatie niet te hebben. Het is de gelukkigste ploeg die wint, simpelweg omdat ze één treffer meer maken dat de thuisclub. Coach Jildou Koster kan haar team weinig verwijten, het enige dat ze hen kan meegeven voor een volgende wedstrijd is: scoren, scoren en nog eens scoren. Een kopietje naar haar collega van Wêz Handich voor onder de kerstboom zou een passende geste zijn. 

Binne Kramer

{gallery}Syta/walden261217{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie