14
di, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
TYTSJERK - Het tweede team van De Wâlden liet zaterdagmiddag in Tytsjerk een voor het grijpen liggende zege op Mid Fryslân 2 door de vingers glippen. Met nog maar luttele minuten op de klok maakten de Grousters een 14-12 achterstand alsnog goed. En daarmee kreeg deze ontmoeting geen winnaar, een uitslag waarmee achteraf gezien toch wel recht werd gedaan aan de krachtsverhoudingen. Maar De Wâlden was na afloop wel degelijk teleurgesteld.


Lekkere, spannende wedstrijd
Anders dan het hoofdgerecht van deze middag, de ontmoeting tussen De Wâlden 1 en Mid Fryslân 1, werd het duel van de beide 'schaduwteams' van deze beide clubs wél een echte wedstrijd, met spanning, een attractief scoreverloop, met fraaie staaltjes korfbal en twee ploegen die tegen elkaar waren opgewassen. De Wâlden kreeg de gelegenheid om te winnen, maar liet MF in de absolute slotfase alsnog ontsnappen. 

eerste helft
Het is nog altijd behoorlijk koud op het sportpark in Tytsjerk, ondanks het feit dat we hier in de luwte zitten. Wat dat betreft zou een lekkere spannende en amusante pot korfbal buitengewoon welkom zijn. Het is de thuisclub die al meteen een voorschot lijkt te nemen op de zege als het binnen tien minuten 3-0 staat door onder andere twee gave treffers van Froukje van der Meer. Na 3-1 is het Jildou Koster die er 4-1 van maakt en dan is het nog altijd De Wâlden dat niet alleen leidt, maar dat ook het initiatief heeft. MF komt terug tot 4-3, maar Brian Juckers zorgt er voor dat het gaatje van twee in stand blijft. Het is Esther Kloosterman, ze komt van De Wâlden, maar speelt nu voor MF, die de aansluiting maakt en op 5-5 staan beide ploegen weer keurig naast elkaar. Dat is nog steeds zo als scheidsrechter Libbe Veenstra, hij heeft het niet altijd even gemakkelijk met het verbale gedeelte van deze ontmoeting, voor de rust fluit: 6-6 met een De Wâlden treffer van Baukje Heeg.

tweede helft
Dat tweede bedrijf begint met drie strafworpen op rij, of ze alle drie gerechtvaardigd zijn kan ik niet echt beoordelen, ik vraag mij wel eens af of daar wel een eenduidige lijn in zit, waar de ene scheids de bal op de stip legt, laat de andere gewoon doorspelen. Maar ik moet toegeven: ondanks het feit dat ik inmiddels enkele honderden korfbalwedstrijden heb gezien, 'ha ik der net echt ferstân fan'. Laat ik het daar maar op houden. Maar dat geldt, vrees ik, ook voor een substantieel deel van het publiek, want waar de ene helft het heeft over 'scheids, dikke stip', daar wil de andere helft nergens van weten: 'liket nearne nei'. Het is wat dat betreft net voetbal, al is dat uiteraard zoiets als vloeken in de kerk. Hoe dan ook, drie strafworpen op een rijtje. Kees van der Veen verzilvert de eerste, MF maakt gelijk en De Wâlden komt opnieuw op voorsprong door de derde 'stip' te benutten: 8-7. En als Brian Juckers en Froukje van der Meer er 10-7 van maken, lijkt dat voorzichtig op een aanstaande overwinning, een 'Vorentscheidung'. Op 11-8 is die marge van drie er nog steeds en dan begint zo langzamerhand de tijd te dringen voor de gasten. Mid Fryslân schakelt een tandje-bij en dat betekent dat het op 11-10 weer spannend is. Niks vroegtijdige beslissing dus. Jildou Koster zorgt voor 12-10, maar MF laat niet meer los: 12-11. Sjieuwke van der Veen, ze is in feite geblesseerd, maar kan nog wel een kwartiertje spelen, maakt er als invalster 13-11 van, maar met nog zeven minuten op de klok komt MF terug: 13-12. De Wâlden komt middels een benutte strafworp op 14-12 dan zijn er minder dan vijf minuten te spelen. Dat zou genoeg moeten zijn, zeker als de klok langzaam naar de één tikt. Mid Fryslân krijgt een strafworp en dat betekent 14-13 en binnen die laatste minuut slagen de Grousters er ook nog in om de gelijkmaker op het bord te schieten: 14-14. Dan maakt de scheids er een eind aan en moet de thuisclub constateren dat ze een punt hebben laten liggen. Maar wel in een uiterst aantrekkelijke wedstrijd die geen moment verveelde of saai was.

Binne Kramer

{gallery}Syta/walden19418{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie