24
wo, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Overige sporten
wolvega tts uitslag 2SURHUISTERVEEN - Voor de wedstrijd in de provinciale bondscompetitie moesten de reserves van TTS afgelopen maandag aantreden in de Rank te Wolvega om tegen de plaatselijke dammers van Tot Ons Genoegen hun kunsten te vertonen. Al eerder had dit team de dammers in Fryslan versteld doen staan vanwege hun prestatie en iedereen was dan ook benieuwd welke truc deze avond uit de hoge hoed werd getoverd. . Wedstrijdleider Jan Kunnen had een verrassende opstelling uitgekozen die uiteindelijk gunstig uitpakte voor de Feansters.


Natuurlijk was de snelle Karel de Bruin degene die het eerst uit was. Tegen Klaas Mondria de ouwe rot in het vak waren de kompanen het snel eens en besloten tot remise.
Ook Symen Atsma op het laatste moment opgeroepen was tevreden met de behaalde remise tegen Jan Bosch.

Halverwege was het Sape Hiemstra de Harrekiet in blakende vorm was het die de toon zette en zijn tegenstander Berend Ruiter met een nul opzadelde. Evenals vele tegenstanders in de onderlinge moest ook Berend ervaren dat de man in bloedvorm verkeerd. Een voorsprong die door de resterende 3 spelers moest worden verdedigd.
Jan Kunnen deed wat nodig was en hield Aan Bergsma op remise evenals Jan Hoogsteen op bord 1 tegen Klaas van der Kooy.

Voor het resultaat van Ate Oosterhof tegen TOG kampioen Ulbe Koopman was iedereen niet gerust. Ate blijft echter zoals gewoonlijk uiterst kalm en wist zoals vaak de veilige remisehaven te bereiken.

Deze fraaie uitslag zorgde voor een gedeelde 1e plaats op de ranglijst van de provinciale 1e klasse B.
Concurrent Huizum 3 zal in de wedstrijd tegen het getergde Oudega nog maar moeten bewijzen dat zij deze plek verdienen. In ieder geval kunnen de Oudegaasters die voor TTS uitkomen hun sportieve plicht doen om hun clubgenoten vooruit te helpen.
Wat ook het eindresultaat mag zijn, de mannen van TTS 2 leveren een topprestatie dit seizoen.

Details
TOG Wolvega - TTS 2
Klaas van der Kooy - Jan Hoogsteen 1-1
Klaas Mondria - Karel de Bruin 1-1
Ulbe Koopman - Ate Oosterhof 1-1
Aan Bergsma - Jan Kunnen 1-1
Berend Ruiter - Sape Hiemstra 0-2
Jan Bosch - Symen Atsma 1-1
Totaal 5-7

In een uitgedunde onderlinge avond waren er nog de volgende uitslagen.

Rein van der Wal - Cees Dijkstra 3-0
Joop de Graaf - Haye Wittermans 0-3
Tjipke Vlasma - Douwe Hania 0-3
Johannes Baron - Bareld Bekkema 0-3
Wytze vd Meulen - Frans Postma 3-0
Willem Hofstede - Gerrit Terpstra 1-1 Toerbokaal.

A.s. donderdag speelt het vlaggeschip een uitwedstrijd tegen Huizum 2 uit Leeuwarden terwijl het zaterdagteam a.s. zaterdag een thuiswedstrijd speelt tegen het sterke Winschoten.

Voor damliefhebbers is er de komende dagen dus weer van alles te beleven in Surhuisterveen e.o.

{gallery}nieuws/dammen16jan2017{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie