29
ma, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Al eerder bleek dat de dammers van dit team heel dammend Noord Oost Friesland in de ban hielden door hun uitzonderlijke prestaties. Toen ze afgelopen maandag in gewijzigde vorm naar de rode lantaarndrager in Britsum gingen vertrekken hadden ze echter naast reserve Jan Hiemstra het geheime wapen Luitzen van der Heide ook opgetrommeld. In de loop van de avond stond de verbinding met Whatss app van het thuisfront die bezig waren met de 0nderlinge roodgloeiend.


Het eerste gejuich ging op toen wedstrijdleider Karel de Bruin de sterke Eeltsje Terpstra op bord 1 met een nul had opgezadeld. Via het gebruikelijke aanvalsspel van Karel werd Eeltsje de vernieling in gedrukt.

BEGB voorzitter Sjoerd Schaaf moest het opnemen tegen de Harrekiet Sape Hiemstra. Sape blijkt gewoon zijn goede vorm vast te houden en op de behaalde remise tegen Sjoerd is niks af te dingen.Chapeau.

Het geheime wapen bleek weer uiterst doeltreffend te zijn. Met fel aanvalsspel ging Luitzen Hylke Schaaf ( de broer van) te lijf en gaf Hylke in het eindspel het nakijken.
Op dat moment had Ate Oosterhof tegen Sake Sloot al een mooie dam op zijn bord geposteerd zoals op de foto is te zien. Toen Sake zag dat hij moest opgeven was de buit binnen voor de Feansters. Jan Kunnen deed er nog een schepje bovenop door remise te spelen tegen Ro el Toering en het verlies van Jan Hiemstra tegen veteraan Ruurd Winkel was alleen voor de statistieken.

Met nog 1 wedstrijd te gaan is TTS 2 thans virtueel leider in de 1e klasse B. Concurrent is nog de reserves van Huizum die een wedstrijd minder hebben gespeeld en 1 punt minder.

De spanning in deze groep blijft tot de laatste ronde.

BEGB 2 - TTS 2
Eeltje Terpstra - Karel de Bruin 0-2
Sake Sloot - Ate Oosterhof 0-2
Roel Toering - Jan Kunnen 1-1
Sjoerd Schaaf - Sape Hiemstra 1-1
Hylke Schaaf - Luitzen vd Heide 0-2
Ruurd Winkel - Jon Hiemstra 2-0
Einduitslag 4-8

Stand in de 1e klasse B
1. TTS 2 6-10
2. Huizum 3 5-9
3. DCFryslan 5-6
4. Oudega 5-5
5. DCTwijzelerheide 5-5
6. TOG Wolvega 5-4
7. Ontspanning 5-2
8. BEGB 2 6-1

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie