13
ma, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Maar liefst 30 dammers hadden de warmte getrotseerd om uit te komen in de 5e ronde. Buiten de Spaanse Salougangers waren er slechts 2 afzeggingen. Een en ander geeft wel aan dat men eigenlijk geen ronde wil missen om een ereplaats in de ranglijst te veroveren. Een gemiste ronde kan een gemiste kans zijn. De gebroeders Hiemstra deden deze ronde ook weer van zich spreken.  Sape versloeg Hielke Luik en Jan hield de veteraan Johannes van der Meulen op remise waardoor hij een keurige 17e plaats bezet.

Joop de Graaf uit Oudega zorgde voor een stunt door vanuit een opgesloten stand Harm Terpstra uit Feanwalden met een damslag om de oren te slaan. Wie het spel van Joop een beetje kent spreekt van een echte JOOP STUNT.

Ook in de pot tussen Sjoerd van der Molen tegen Hans Hoks kan van een stunt worden gesproken. De stunt van Sjoerd resulteerde echter slechts in remise omdat een nodige schijf na het slaan niet meer op het bord bleek te staan.

Martin Boersbroek heeft zijn vorm ook teruggevonden en Karel de Bruin moest accepteren dat de naslag van Martin hem de nederlaag bracht. Koploper Sietse Jonker uit Oudega moest in outsider Geert Rozenberg zijn meerdere erkennen en daalde daardoor 3 plaatsjes naar beneden. Ook Gerard Weinans duikelde op de ranglijst door zijn nederlaag tegen clubgenoot Wim Riddersma.

In de A groep verzuimde Henk Jonker door een verkeerde slagkeuze om titelverdediger Sipke Doller beentje te lichten en liep de pot naar remise. Hierdoor blijft Henk Sipke op 2 plaatsen volgen.

Dinsdag 6 juni wordt ronde 6 gespeeld in de Hof van Schoterland te Mildam.

alle uitslagen:
Geert Rozenberg - Sietse Jonker 2-0
Bert Oegema - Siep Altena 2-0
Wim Riddersma - Gerard Weinans 2-0
Henk Jonker - Sipke Doller 1-1
Piet Wiersma - Douwe Douma 0-2
Pieter Dijkstra - Gerrit Terpstra 1-1
Henk Hosper - Tjalling Oegema 1-1
Wim vd Molen - Luitzen vd Heide 2-0
Rika v Leeuwen - Sjouke Zijlstra 0-2
Karel de Bruin - Martin Boersbroek 0-2
Willem Lep - Jelle Jongsma 1-1
Hans Hoks - Sjoerd vd Molen 1-1
Joop de Graaf - Harm Terpstra 2-0
Jon Hiemstra - Joh vd Meulen 1-1
Hielke Luik - Sape Hiemstra 0-2

Ranglijst na 5 ronden:
1. Bert Oegema Mûnein 1.434
2. Wim Riddersma Drachten 1.320
3. Geert Rozenberg Mildam 1.308
4. Sietse Jonker Oudega 1.280
5. Gerrit Terpstra Bakkeveen 1.268 

{gallery}sport/dammen30mei2017{/gallery}



Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie