17
vr, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Sport
BURGUM. Zaterdag 18 juli is het, eindelijk, zover: voor het eerst in dit zomerseizoen wordt er weer op Friese bodem gefierljept, of er ook fier geljept wordt moeten we nog even afwachten, maar er gebeurt gelukkig weer wat. Het fierljepseizoen wordt geopend met een wedstrijd in Burgum waar vanaf 11 uur 's morgens gesprongen wordt. Eerst door de jeugd, daarna 's middag door de derde en twee klasse en 's avond vanaf half zeven is het de beurt aan de eerste klassers, zowel heren als dames.

En we beginnen gelijk maar voluit, het gaat zaterdag om de eretitels Prins, Keninginne en Kening. De traditie leert dat dat meestal spannende wedstrijden zijn en nu komt daar dan nog eens bij dat dit de eerste officiële wedstrijd van dit verhakkelde seizoen zal zijn. Het zal dus de vraag zijn hoe de ljeppers en ljepsters ervoor staan, met andere woorden: hoe zijn ze de coronatijd doorgekomen, hebben ze volop kunnen trainen en hoe is het met de concurrentie. Voor de liefhebbers geldt: kom kijken!

{gallery}Luc/2020/keningljep{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie