24
do, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Bij de aanleg van de Centrale As in het Noorden van Friesland, is in de onderhandelingsfase door medewerking van de gemeente Tytsjerksteradiel aan de Provinsje Fryslân overeenstemming gekomen over een uitbreiding van minimaal 150 extra woningen. Inmiddels 12 jaar later is de woningnood in het dorp Burgum hoog te noemen. Dit volgens een artikel op de site van makelaar Jaap Kingma uit Burgum.


De gemeente blijft een lans breken voor uitbreiden van de woningbouw in de Warren (door de gemeente aangekochte grond in het buitengebied), terwijl deze uitbreidingswijk (initieel 300 woningen) op ruime afstand van de dorpskern ligt en voor de 'gewone man' en eveneens voor de agrarische gemeenschap een groot struikelblok is in de aanpak van het woningtekort.De gemeente blijft een lans breken voor uitbreiden van de woningbouw in de Warren (door de gemeente aangekochte grond in het buitengebied), terwijl deze uitbreidingswijk (initieel 300 woningen) op ruime afstand van de dorpskern ligt en voor de 'gewone man' en eveneens voor de agrarische gemeenschap een groot struikelblok is in de aanpak van het woningtekort.
Jaap Kingma laat het standpunt van de agrariërs in dit betoog buiten beschouwing, afgezien van de opmerking dat de weidevogelstand in deze omgeving reeds ernstig is verslechterd.

Er heerst momenteel grote ontevredenheid in de gemeenschap van Tytsjerksteradiel en met name in Burgum, vanwege het gebrek aan woningen voor zowel starters als doorstromers. De woningen die geschikt zijn voor de doorstromers halen momenteel veelal Funda niet en de jongvolwassenen krijgen geen kans om een kleine woning te kopen, simpelweg omdat ze er niet zijn. Dit heeft tot gevolg dat jongvolwassenen en jonge gezinnen met kinderen uitwijken naar andere plaatsen (groeikernen bij Leeuwarden en Drachten) met als consequentie een te snel oplopende vergrijzing van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Lees het gehele artikel op https://www.jaapkingma.nl/nieuws/woningtekort-in-burgum

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie