23
wo, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Johannes Bosgra uit Burgum heeft een solo-expositie op kunstroute Open Stal gewonnen, net als twee andere deelnemers van het talentenproject Verhalen in het Landschap: Martina Hladikova en Melda Wibawa. Bosgra won met zijn serie Bomen van Bosgra waarin hij reflecteert op zijn afkomst en zijn jeugd door beelden te maken van bomen die door zijn voorouders sinds 1700 zijn gekweekt in Burgum. Alle beelden zijn te zien op johannesbosgra.com.


De veertien deelnemers die vorig jaar zijn uitgekozen uit de 130 deelnemers van de grote expositie van Verhalen in het Landschap, volgden de afgelopen maanden masterclasses bij vijf Friese kunstenaars.  Het resultaat was afgelopen maand te zien bij Galerie Steven Sterk in Gorredijk. De jury bestaande uit de vijf Friese kunstenaars heeft drie deelnemers gekozen als winnaar. Criterium was wie van de deelnemers de grootste stappen hadden gezet in hun ontwikkeling als beeldend kunstenaar.
 
De jury zei dit over Bosgra: "Johannes was een begenadigd fotograaf en is nu meer dan dat. Technisch en esthetisch waren het al heel goede foto's. Tijdens het traject heeft Johannes een grote stap gemaakt.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie