18
vr, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM/ZWOLLE - Justitie had de maximale 3 jaar cel geëist. De rechtbank in Zwolle gaf Burgumer ondernemer Jouke B. 1 jaar cel, en 4 maanden voorwaardelijk voor het plegen van 250.000 euro faillissementsfraude. De bouw van appartementencomplex Nijlanstaete in Assen speelde een grote rol in het dossier.


Volgens de officier van Justitie is B. samen met 3 anderen, schuldig aan stelselmatige faillissementsfraude, en daarmee het verduisteren van 3,5 miljoen euro. Na zijn straf mag Jouke B. 2 jaar lang geen bedrijf leiden. De veroordeelde ikrijgt 2 weken de tijd om zich te beraden over hoger beroep, en is niet gelijk na de uitspraak in hechtenis genomen. De vrouw van Jouke B, was om gezondheidsredenen niet in de reachtbank, maar kreeg een taakstraf van 100 uur opgelegd. Zij kreeg 40.000 euro van haar man. Volgens de rechtbank had zij kunnen weten dat dit geld verkregen was uit misdaad.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie