23
za, nov
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Even naar de supermarkt is vandaag de dag anders dan normaal. In de meeste supermarkten ben je verplicht om met een karretje te winkelen en de caissières zitten achter schermen. Al deze maatregelen moeten voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Mocht je niet naar de supermarkt willen, dan kun je op een andere manier aan je boodschappen komen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de automaat van De Zomerschuur in Burgum.


Annie van Dam heeft aan de Zomerweg een eigen boerderijwinkel. Bij De Zomerschuur zijn foodgifts te koop, natuurlijke producten afkomstig van eigen boerderij, ambachtelijk kalfsvlees, er is een kookstudio, een groentetuin en een pluktuin met bloemen en kruiden. Ook kun je er workshops volgen. De winkel is gesloten, alleen on-line kun je bestellen, maar de automaat op het erf draait overuren.

,,Sinds de coronacrisis zie ik een stijging van de omzet’’, zegt Annie van Dam. ,,Ik denk dat veel mensen het niet prettig vinden om naar de supermarkt te gaan. Hier kun je in de vrije natuur, veilig winkelen. De klant heeft de keuze uit 55 producten. Elk vakje in de muur heeft z’n eigen verrassing. Vooral eerlijk, ambachtelijk vlees van eigen boerderij. Van hamburger tot stoofvlees, biefstuk en schnitzel tot aan complete BBQ-pakketten. Ook andere producten van de eigen boerderij zoals eieren, kaas, aardbeien, zwarte bessen en appels - om zelf appelmoes van te maken - vind je in de automaat. Alle vleesproducten zijn vacuüm verpakt en worden gekoeld of ingevroren aangeboden waardoor de smaak optimaal gewaarborgd blijft en het product lang houdbaar is.’’

Dat het vlees afkomstig is van het eigen veebedrijf geeft klanten vertrouwen in de kwaliteit van het vlees en het goede leven van de dieren, aldus Van Dam. Wie geen geld in de automaat wil gooien, kan online bij De Zomerschuur bestellen. Annie: ,,Dan reserveren wij een vakje dat je met een speciale code kunt openen.’’

Annie van Dam heeft in deze tijd wel speciale maatregelen moeten nemen. De automaat en de handgrepen van de vakjes worden voortdurend schoongemaakt en bij de vleesautomaat hangt een bord waarop staat dat mensen afstand moeten houden. Daarnaast staan er desinfectiemiddelen in de buitenkeuken met kraan. Wie inspiratie op wil doen voor een lekkere maaltijd, kan zelfs een kookboek uit de automaat trekken. Het is Annie’s eigen kookboek waarin kalfsvlees de hoofdrol speelt. Dankzij de duidelijke uitleg van de auteur kan iedere gezonde thuiskok direct aan de slag. Annie: ,,Kalfsvlees is gezond, koken is leuk, je hebt er nu alle tijd voor en dan komt zo’n boek goed van pas.’’

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie