02
do, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over beelden in Tytsjerksteradiel. Deze keer Entente Florale in Burgum:
Aan Raadhuisweg 7 ligt het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel met voor en achter parkeerplaatsen. Rechts ligt een groenstreek met pad tegenover een dijk waar schapen grazen en daarboven auto’s zoeven. De gemeente behaalde in 2006 de derde plaats bij de landelijke wedstrijd Éntente Florale waarin de groenste gemeente gekozen wordt. Om in de toekomst meer kans te maken liet de gemeente Gerrit Kronemeijer (gemeente) een gelijknamig stalen kunstwerk maken dat door groen worden overwoekerd moest worden. Het lijkt een soort circusrad en bestaat uit drie evenwijdige ronde banen: een platte brede band, een smalle ronde en iets bredere ronde die door middel van horizontale delen met elkaar verbonden zijn. In het daarin verwerkte cortènstalen bord staat in uitgespaarde letters: ‘Entente Florale’, en daaronder de contouren van een esdoornblad en ‘2006’. Achter het kunstwerk naast het fietspad dat langs het gemeentehuis loopt, staat een boom die er in 2006 nog niet stond. 

{gallery}Hilda/2020/entente{/gallery}

Foto's: Gerhild van Rooij

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie