24
wo, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over beelden in Tytsjerksteradiel. Deze keer over 'Jongen met hond'van Tjipke Visser
In Stania State staat op een zuil ‘Jongen met hond’ van euvillekalksteen. Tjipke Visser (Workum 1876 - Bergen 1955) zette de hond op zijn achterpoten met zijn flank tegen de jongen in korte broek, de linkerhand horizontaal en de rechter verticaal voor zijn borstkas. In de jaren zeventig lagen hoofd en handen in één van de vijvers en is het beeld van de naar elkaar kijkende jongen en hond hersteld. De Leeuwarder Courant schreef dat het verhaal gaat dat Tjipke opdracht kreeg om dit kunstwerk te vervaardigen voor een speeltuin in Den Haag. Omdat in die tijd de Kulturkammer was ingesteld liet hij het beeld onderduiken in Friesland. Na de oorlog werd het eigendom van het Fries Museum. Marijcke, Tjipkes dochter, en het Fries Museum kenden deze geschiedenis niet.   

foto's: Gerhild van Rooij

{gallery}Hilda/2020/jongenhond{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie