01
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
SURHUISTERVEEN - “Eindelijk weer eens een driepunter”, verzuchtten de fans van de blauwhemden. Sinds de zege begin december uit bij Minnertsga was het kommer en kwel in het ’t Fean kamp. Tegen rode lantaarndrager AVC uit Sexbierum was het een beetje meer kommer en een beetje minder kwel. De 4-2 overwinning was verdiend. Willem van Kammen was de grote man bij de blauwhemden met maar liefst drie kopgoals.


Natuurlijk was aanvoerder Willem van Kammen blij met de overwinning en zijn hattrick. “En dat op zo’n knollenveld”, was de eerste reactie van de ‘man of the match’. “Onvoorstelbaar dat hier niet meer aandacht aan wordt besteedt. Je zou haast vragen om kunstgras.” Hiermee had Van Kammen een punt. Van beide kanten hadden de spelers last van de knollentuin, die van de thuisclub ogenschijnlijk het minst. Voor de theepauze was het van beiden kanten niet best. Wel had de thuisclub al na twee minuten voor kunnen staan maar André van der Molen blokkeerde ongelukkig een inzet van ploeggenoot Joost Nieuwenhuis. Vlak voor het rustsignaal bereikte een mooi aangesneden vrije trap van Van der Molen de mee ten strijde getrokken Willem van Kammen die ongehinderd de openingstreffer op het scorebord zette (1-0).

In het begin van de tweede helft, opnieuw op een gunstig moment dus, rondde de uitstekend spelende John Notebomer een prima voorzet van Raoul Dijkstra knap af (2-0). Een kwartier later stond het al 4-0 door tweemaal Willem van Kammen. “En dan moet je de kop er bij houden”, relativeerde Van Kammen. “Ook het doelsaldo kan aan het eind van de competitie een rol spelen.” En daarmee wilde de aanvoerder niet negatief overkomen maar verduidelijkte hij wel het nodige. “Dan moet je ze niet terug laten komen. Na zo’n moeilijke serie al helemaal niet.” Notabene Jeroen Til, in de afgelopen wedstrijden tweemaal succesvol aan de andere kant, werd de schlemiel in de slotfase. Een eigen doelpunt, mede door toedoen van de ‘knollentuin’, en het veroorzaken van een strafschop zorgde voor de 4-2 eindstand. Volgende week wacht de derby tegen Rottevalle waar Minno van der Werff, volgend jaar assistent bij de Feansters, tijdelijk de scepter zwaait. Opnieuw een cruciaal duel.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie