01
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys en IJsselmeervogels hebben voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen werd het op De Westmaat 2-2, in Harkema kwamen de twee teams niet tot scoren: 0-0. Dat was een terechte uitslag. In de open wedstrijd ging het spel mooi op en neer, maar veel kansen waren er niet.

Titelkandidaat IJsselmeervogels was al niet bezig aan een geweldige reeks voor de wedstrijd in Harkema. Uit de laatste twee duels had de ploeg van Sandor van der Heide slechts een punt gepakt. Harkemase Boys verwachtte dus een gretige gast op De Bosk. Dat bleek wel mee te vallen. Spits Berry Powel, die sinds zijn wintertransfer naar IJsselmeervogels iedere wedstrijd tot scoren kwam, werd zelden gevonden door zijn ploeggenoten. Een keer werd Powel gevaarlijk voor rust. Uit een voorzet van Ali Akla schoot Powel uit de draai, maar zijn poging eindigde in het zijnet.

Dan was Harkemase Boys, dat kampte met wat personele problemen, in de slotfase van de eerste helft dichter bij een treffer. Heine Uuldriks schampte een voorzet van Jesse Renken met z'n hoofd en dwong daarmee doelman Jaimy Schaap tot een knappe reflex. Een minuut later was Schaap kansloos bij opnieuw een kopbal van Uuldriks, maar nu stond de lat een goal in de weg. De rebound viel uiteindelijk voor de voeten van Klaas Schotanus. Shanon Carmelia schoot zijn doelman op de lijn te hulp.

Na rust liet IJsselmeervogels in offensief opzicht iets meer zien. Zo moest Erick Jansema ingrijpen bij pogingen van Carmelia en Powel na mooi opgezette aanvallen.

Het dichtst bij een treffer kwam opnieuw Harkemase Boys. Uit een vrije trap van Oebele Schokker kreeg Erich Jongeling zijn hoofd tegen de bal bij de tweede paal. Daar stond Jaimy Schaap goed opgesteld om een doelpunt ten koste van een corner te voorkomen. Vogels-invaller Sherwin Grot bezorgde zijn ploeg in de slotfase alsnog drie punten, maar zijn schot uit de draai ging voorlangs.

Harkemase Boys en IJsselmeervogels kwamen dus niet tot scoren. Het gelijkspel was terecht, al zal de nasmaak bij beide ploegen wel verschillend zijn: de thuisclub is tevreden, al had er met een beetje geluk nog wel meer ingezeten. De bezoekers daarentegen balen van weer kostbaar puntverlies in de titelstrijd, maar mochten ook niet aanspraak maken op meer dan dit ene punt.

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Erich Jongeling, Henny Bouius, Johnny de Vries, Oebele Schokker, Klaas Schotanus, Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Ezra Schrijver (13/Arton Musliu)

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Ralph Hovestad, Marciano van Leijenhorst, Dennis Hollart, Chris van Hussen (78/Soufyan Moro), Achraf Nejmi, Oktay aztark (58/Sherwin Grot), Berry Powel, Ali Akla

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121