19
vr, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft zaterdag met 0-3 gewonnen op bezoek bij FC Lisse. De Friezen lieten de koploper vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. Al na drie minuten opende Matthijs Hardijk de score, al hielp doelman Brian van der Werff daarbij nog een handje. Nog voor rust maakte Oebele Schokker vanaf de stip de 0-2, na een overtreding op Jorco van Hezel in het strafschopgebied. Na rust probeerde FC Lisse druk te zetten, maar Harkemase Boys kwam nooit in de problemen.

Een kwartier voor tijd bepaalde Matthijs Hardijk met een pegel in de kruising de eindstand op 0-3.

De Friezen moesten het ten opzichte van vorige week doen zonder Johnny de Vries en Ezra Schrijver. Met Jens Jurn Streutker en Jorco van Hezel en wat verschuivingen kwam Harkemase Boys goed voor de dag op Ter Specke. Al snel was het raak: Matthijs Hardijk haalde uit van buiten het strafschopgebied. Het schot leek niet onhoudbaar, maar vanwege een stuit kwam doelman Brian van der Werff toch in de problemen. Via de handen van Van der Werff caramboleerde de bal in het doel.

Een droomstart voor Harkemase Boys dus, dat goed bleef spelen. FC Lisse probeerde zich te herstellen van het slechte begin. Spits Steven Olsthoorn kreeg een schotkans na een afgeslagen ingooi, maar Erick Jansema stond goed opgesteld. Koen Fokkema was na een razendsnelle counter via Martin van Eeuwijk en Roel de Goede ook dicht bij een treffer; zijn kopbal ging voorlangs.

Het was echter Harkemase Boys dat opnieuw scoorde. Erich Jongeling speelde Jorco van Hezel net buiten het strafschopgebied aan. Op de typische Van Hezel-manier glipte de linksbuiten langs Niels Buijs het zestienmetergebied. De rechtsback van FC Lisse probeerde nog te herstellen, maar deed dat ten koste van een overtreding. Arbiter Van der Laan kon niet anders dan naar de stip wijzen. Oebele Schokker maakte vanaf elf meter zijn vijfde goal van het seizoen. In de slotfase van de eerste helft moest Erick Jansema nog eenmaal in actie komen. Na een vlotte aanval van FC Lisse kwam Martin van Eeuwijk tot een hard schot, maar daar stond dus opnieuw de doelman van Harkemase Boys.

Vroeg in de tweede helft probeerde Van Eeuwijk het met een geplaatste vrije trap. Jansema zat er weer goed bij. Het was het laatste gevaar van FC Lisse. De koploper probeerde het met lange ballen en met voorzetten van de zijkanten, maar er kwam weinig aan. Afgelopen dinsdag lukte het de ploeg van Robbert de Ruiter tegen FC Rijnvogels nog om met een sterke tweede helft terug te komen van een achterstand, maar tegen Harkemase Boys zat dat er nooit in.

Het meeste gevaar na rust kwam dan ook van de Friezen. Kansen van Uuldriks en Musliu gingen nog naast en Hardijk vond Van der Werff op zijn weg. Die laatste kans leverde nog wel een corner op. Roel de Goede probeerde de hoekschop van Schokker weg te werken, maar de bal viel perfect voor de voeten van Hardijk. Hij nam de bal na de stuit direct op de slof. De dropkick vloog schitterend in de kruising en Van der Werff was kansloos.

In het laatste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs meer. Een opmerkelijk eenvoudige zege van Harkemase Boys dus op bezoek bij de koploper. "We zijn geen moment in de problemen geweest", vertelde trainer Henk Herder na afloop. "Deze groep strijdt voor elkaar. Dat was vandaag de basis." Matthijs Hardijk bracht zijn seizoensproductie van twee naar vier goals: "Voor mij is het belangrijk dat ik ook wat meer scoor als buitenspeler. Ik had er nog maar twee gemaakt, dus fijn dat ik dat vandaag kon verdubbelen."

Door de zege staat Harkemase Boys wat steviger op plek acht. Volgende week komen de beloften van FC Groningen naar De Bosk. Die ploeg staat negende. Eerder dit seizoen werd het in Groningen 3-1 voor de groenwitten.

Scoreverloop: 4. Matthijs Hardijk 0-1, 29. Oebele Schokker 0-2 (strafschop), 77. Matthijs Hardijk 0-3

Opstelling FC Lisse: Brian van der Werff, Niels Buijs, Robert van Boxel, Tom Zoontjes (54/Thierry Monteny), Roel de Goede, Martin van Eeuwijk, Lars Rauws, Rik Vermeulen, Rowdy van der Putten, Steven Olsthoorn, Koen Fokkema (72/Boyd Stevens)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling (74/Arton Musliu), Klaas Schotanus, Oebele Schokker, Henny Bouius, Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Jorco van Hezel (85/Jordy van Wijk)

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121