20
za, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
KOOTSTERTILLE - De gasten uit Ulrum waren niet van plan om net als in het vorige seizoen, 13-0 verlies, als kanonnenvoer te dienen en groeven zich deze keer massaal in. SC Kootstertille creëerde in het ongelijke duel meer dan voldoende kansen maar wist het net slechts driemaal te vinden, overigens opnieuw goed voor de in deze fase zo belangrijke drie punten.

Onder een fraai lentezonnetje verwachtte het publiek opnieuw een ruime overwinning voor de thuisclub maar die had het deze middag vooral lastig met zichzelf. In de eerste helft wist VVSV’09 geen enkele kans te creëren en was slechts in staat om het eenrichtingsverkeer op een hinderlijke manier te ontregelen. Het spel was slordig maar kansen kreeg de thuisclub te over al was de afwerking daarbij ondermaats. Maar ook het sterke optreden van doelman Patrick Valkema mag niet onopgemerkt blijven. Soms met enige geluk maar soms ook met een aantal fantastische reddingen wist Valkema zijn doel bijna een helft van tegentreffers te verschonen. Maar de Tilsters waren in de afronding ook nog wel eens wat al te gemakzuchtig. De gasten leken de rust zelfs zonder kleerscheuren te halen maar moesten in de extra tijd voor de thee eindelijk toch buigen. Jouke Waaksma Bzn, zelf enkele malen al dichtbij een treffer, pompte de bal maar weer eens in de zestien en zag Tom van der Veen bij de tweede paal eindelijk voor de thuisclub trefzeker worden; 1-0. Er viel een last van de thuisclub en na rust werd alom op een ‘erop en erover’ gerekend. Deze bleef ondanks de goede bedoelingen helaas uit. Ook in het tweede bedrijf kwam SC Kootstertille ruimschoots aan kansen maar opnieuw duurde het tot de laatste minuten eer het duel definitief werd bezegeld. Sterker nog, in de laatste tien minuten gooide VVSV’09 alle schroom van zich af en ging zelf over tot een pompen of verzuipen. Het werd uiteindelijk verzuipen hoewel de gasten tot tweemaal toe akelig dicht in de buurt van Tille doelman Albert Jan Merkus opdoken. In beide situaties werd erg slordig met de oprispingen omsprongen. Pas in de voorlaatste minuut wist SC Kootstertille de wedstrijd in het slot te gooien. Tom van der Veen kwam daarbij aan zijn tweede treffer door de bal in de loop mee te nemen en deze beheerst binnen te schuiven; 2-0. In de dying seconds onderschepte Wopke Hoekstra een zwakke terugspeelbal van de gasten, gaf vervolgens tijdig af aan Jouke Waaksma Bzn waarna laatstgenoemde op simpele wijze de 3-0 einduitslag op het scorebord liet optekenen.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121