20
za, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - Op 1-2 terugkomen van een achterstand, een rode kaart voor de tegenstander en toch nog met 3-2 verliezen. Het overkwam ’t Fean ’58 in de uitwedstrijd tegen Anjum. Routinier Stephan Overkempe velde persoonlijke het vonnis over de bezoekers door zwak verdedigen genadeloos af te straffen.

Trainer Yko de Boer had stevig de smoor in. “Wij overschatten onszelf op dit niveau. We moeten het hebben van hard werken, maar menen het met een inzet van tachtig procent te kunnen redden”, mopperde de zwaar teleurgestelde trainer meteen na de wedstrijd.

De teleurstelling was begrijpelijk. ’t Fean ’58 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, bovendien was het spel van de Feansters verzorgder. Een counterend Anjum stelde daar een stuk fysiek en inzet tegenover met no-nonsens voetbal. En niet onbelangrijk: ze speelden veel efficiënter.

In de van beide kanten vlakke eerste helft kwam de thuisclub al na tien minuten op voorsprong. Johan Boersma speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal beheerst binnen (1-0). Goede mogelijkheden van Gerard Dotinga en Erwin Tabak leverden echter niets op. De tweede helft was nog maar net begonnen of de 1-1 stond al op het scorebord. Joost Nieuwenhuis legde de bal via de borst panklaar voor André van der Molen, die hard uithaalde. Vijf minuten later werd Gerard Dotinga diep gestuurd door Van der Molen. Joost Nieuwenhuis mocht het laatste tikje geven (1-2). Toen na zo’n 20 minuten Wiebe Dijkstra na een overtreding op John Notebomer met rood werd weggestuurd leek het kat in het bakje voor de bezoekers. Niets was minder waar. Eerst kopte Stephan Overkempe de bal over de ver voor zijn doel staande Theo van der Meer om in de slotfase de trekker definitief over te halen door de gehele verdediging te omspelen en knap te scoren (3-2). Yko de Boer: “Cadeautjes, wij waren veel beter. Het is gewoon kinderlijk hoe wij hier verliezen.”

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121