26
vr, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
KOOTSTERTILLE - De Tilsters sprongen zaterdag erg slordig met de kansen om en waren bij de twee tegentreffers niet echt bij de les. De rode lantaarndrager kwam echter kwaliteit tekort om SC Kootstertille met echte de problemen op te zadelen. De 4-2 winst houdt de Tilsters in de race voor een periode.

Om niet bij een lijf aan lijf gevecht betrokken te raken zou een vroege voorsprong de Tilsters helpen. Deze geruststellende gedachte werd na een kleine tien minuten spelen al bewaarheid. Tom van der Veen pikte een weggewerkte hoekschop op en liet een houdbare inzet los die doelman Jacob Hansma niet adequaat verwerkte. De bal caramboleerde via onderkant lichaam van de Jistrumer goalie tegen het nylon; 0-1. Lang plezier beleefden de gasten niet van de voorsprong want twee minuten later had Jistrum de gelijkmaker te pakken. De beslissingen van arbiter Wijnstra werden niet altijd begrepen wat hier en daar tot irritatie leidde. De leidsman beoordeelde de zuivere tackle van Tony Bierma absoluut verkeerd en kende de thuisclub een vrije schop toe. De harde inzet van Jens Mollema werd eerst nog door Tille doelman Albert Jan Merkus verwerkt maar op de rebound reageerde alleen de thuisclub en zo wist Sjoerd Nijdam trefzeker uit te halen; 1-1. SC Kootstertille leek na twintig minuten spelen echter ook weer orde op zaken te stellen via een fraai opgezette aanval. Tom van der Veen vond uiteindelijk Wilco van der Heide die vervolgens strak en zakelijk binnenschoot; 1-2. De bezoekers leken echter niet veel van de eerste gelijkmaker te hebben opgestoken want wederom kwam Jistrum binnen twee minuten na een achterstand langszij. De vrije schop kon eerst nog worden weggewerkt maar opnieuw bracht de thuisclub het speeltuig voor het doel en knikte Koop Keizer bij de tweede paal ongehinderd raak; 2-2. Dit was de gasten al te gortig en op het halfuur stond men voor de derde keer op voorsprong. Jubilaris Wopke Hoekstra, 100e competitiewedstrijd, liet een uitstekende voorzet los die op even schitterende wijze met een volley door Jouke Waaksma Bzn werd afgerond; 2-3. Hoekstra had vijf minuten later zelf ook een treffer op de schoen maar zag de paal voor Jistrum redding brengen. Niet veel later werd een vierde Tilster treffer wegens vermeend hands afgekeurd nadat Aize Storm uit de flipperkast via het lichaam van Wopke Hoekstra de bal over de doellijn had laten verdwijnen. Maar de score zou voor de Tilsters vlak voor rust alsnog gunstig uitpakken. Tom van der Veen liet op links de defensie van Jistrum zijn hielen zien en leverde een precisie voorzet af die uitstekend koppend door Jouke Waaksma Bzn werd afgerond; 2-4. De voorsprong had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als Gerbrand Waaksma de bal een paar centimeters meer naar binnen had genomen want nu ranselde hij het speeltuig tegen de paal.

Na de thee had SC Kootstertille het zichzelf veel gemakkelijk moeten maken door de ruim verkregen kansen te verzilveren. Zo stuitte Tom van der Veen op de benen van doelman Hansma en raakte Aize Storm voor de verandering nog maar eens de paal. Het spelpeil zakte in het tweede bedrijf naar een bedenkelijk peil. Bij Jistrum keerde het geloof terug en men maakte het de bezoekers in de laatste tien minuten nog knap lastig. Vijf minuten voor het einde leek Gijsbert Nicolai de thuisclub nog aan de aansluittreffer te helpen maar nu voorkwam de paal voor SC Kootstertille erger. De winst was echter verdiend voor de Tilsters die ondanks een zwakke tweede helft de overwinning toch over de streep wisten te trekken, en dat is ook een kwaliteit.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121