30
di, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
voetbalHARKEMA - Harkemase Boys heeft op eigen veld met 4-2 gewonnen van Jong FC Volendam. De Friezen speelden een heel sterke eerste helft, kwamen 2-0 voor, maar al snel na rust hadden de bezoekers weer gelijk gemaakt. Na een blunder van doelman Michaelis kwam Harkemase Boys halverwege de tweede helft weer op voorsprong. In de blessuretijd besliste de thuisploeg het duel.

Kort voor half drie raakte scheidsrechter Colin Prooi geblesseerd aan zijn kuit. Jeroen Vredevoogd was zijn vervanger, maar moest nog uit Roden komen. Na een klein uur vertraging begon Harkemase Boys - Jong FC Volendam alsnog. Harkemase Boys begon flitsend aan het duel en kwam al snel op voorsprong: Jens Jurn Streutker kopte in de zesde minuut raak uit een corner van Oebele Schokker. De eerste treffer van Streutker was de start van een sterke fase van de Friezen. In misschien de beste helft voetbal van Harkemase Boys dit seizoen legde de ploeg de ene na de andere prima aanval op de mat.

Het leverde aanvankelijk echter nog geen goals op, want de jeugdige bezoekers hielden met kunst- en vliegwerk de schade lang beperkt. Na een halfuur kon Harkemase Boys de marge toch uitbreiden. Matthijs Hardijk ontsnapte op rechts en ging naar de grond na een overtreding van doelman Mitchel Michaelis. Diezelfde Michaelis stopte eerder dit seizoen in Volendam nog een strafschop van Oebele Schokker, maar nu was Oepie feilloos vanaf de stip: 2-0. Daarna ging Jong FC Volendam beter voetballen. Eerst nog zonder grote kansen, maar op slag van rust bracht Enzo Stroo zijn ploeg met een fraaie treffer toch weer terug in de wedstrijd.

Het was duidelijk een opsteker voor de bezoekers, want in de tweede helft was Jong FC Volendam lang de betere ploeg. Kay Tejan kopte al snel de 2-2 tegen de touwen en daarna leek het er lang op dat de ploeg van Berry Smit door ging drukken. De druk van de bezoekers hield aan, maar Harkemase Boys gaf weinig kansen weg en bleef overeind. Halverwege de tweede helft kwam Harkemase Boys met een flinke dosis geluk weer op voorsprong. Johnny de Vries schoot van afstand en Michaelis blunderde: hij liet de bal door z'n benen glippen.

De pech was nog niet voorbij voor Michaelis. In de absolute slotfase liep de doelman in een duel met Jorco van Hezel een hamstringblessure op. Michaelis kon niet verder en Jong FC Volendam had al drie keer gewisseld, dus trok middenvelder Nick Runderkamp het keepersshirt aan. Die was kansloos op een knappe inzet van Van Hezel na een corner van Schokker in blessuretijd. Het was de definitieve beslissing.

Het publiek zag een aantrekkelijke wedstrijd waarin veel gebeurde. Harkemase Boys liet minstens een halfuur topvoetbal zien. Uiteindelijk kwam de overwinning met enig geluk tot stand, maar daar maalt in Harkema niemand om. De Friezen staan steviger in de middenmoot van de Derde Divisie en gaan nog steeds aan kop in de tweede periode. Volgende week gaat Harkemase Boys op bezoek bij ASWH. De outsider voor de titel uit Hendrik-Ido-Ambacht won zaterdag met 2-1 van Quick Boys.

Scoreverloop: 6. Jens Jurn Streutker 1-0, 33. Oebele Schokker 2-0 (strafschop), 45+3. Enzo Stroo 2-1, 48. Kay Tejan 2-2, 67. Johnny de Vries 3-2, 90+4. Jorco van Hezel 4-2

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling, Simon IJzerman, Klaas Schotanus (42/Johnny de Vries), Oebele Schokker, Henny Bouius (65/Ezra Schrijver), Matthijs Hardijk, Robert Stelpstra (65/Jorco van Hezel)

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Alex Plat, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Gerry Vlak, Daniel van Son (65/Aaron Eyoma), Nick Runderkamp, Enzo Stroo, Kevin Owusu Asare (65/Jordy Hilterman), Kay Tejan (88/Rodney Smorenberg)

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121