30
di, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
voetbalSURHUISTERVEEN - Net als in de heenwedstrijd eindigde de ontmoeting tussen WTOC en ’t Fean ’58 in een 2-2 gelijkspel. En daar konden beide partijen tevreden mee zijn. In Oudwoude werd het een uitermate enerverende partij, met name in de tweede helft. Van goed voetbal werd de aanhang van beide ploegen niet warm, de spanning vergoedde des te meer.

Na de eerste helft, waarin de thuisclub een verdiende 1-0 voorsprong nam, leek er voor ’t Fean ’58 nog weinig eer te behalen. “We speelden voor de rust gewoon een slechte partij”, vond ’t Fean ’58 aanvoerder Willem van Kammen.

De gastheren waren inderdaad veel scherper en feller in de duels. Met de degelijk spelende aanvoerder Berend Jan Prins, die vanuit de achterhoede de lijnen uitzette en met gangmaker de behendige en balvaardige Sybren Bosma werd ’t Fean ’58 onder druk gezet. Een vrije trap van Jitze Keizer werd door Tedo de Bruin over doelman Theo van der Meer in de verste hoek gekopt, waardoor de bezoekers al snel op een 1-0 achterstand kwamen. Het gevaar bij ’t Fean ’58 kwam vooral van de snelle Erwin Tabak. De Feanster aanhang sidderde vijf minuten voor de rust toen een kopbal van Jaap de Bruin met een uiterste krachtsinspanning van Theo van de Meer via de paal naast ging.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Wietze Vrij en Harrie Groen moesten het veld ruimen voor Corné Visser en Jelte Bottema. Er kwam meteen meer power in de ploeg. De kansen stapelden zich op. Het duurde echter tot de 65e minuut voor de gelijkmaker op het scorebord kwam. Raoul Dijkstra gaf de bal voor op Erwin Tabak, die de 1-1 liet aantekenen. Een minuut later schoot André van der Molen keihard op de paal. WTOC wankelde, maar uit de tegenaanval scoorden de geelhemden, toen Jaap de Bruin Erik Jan Dijkstra vrij voor Theo van der Meer zette (2-1). De blauwhemden bleven aandringen, waarbij WTOC er nog nauwelijks uitkwam. Wel gevaarlijk overigens, want een prachtige volley van Jilles Bosma belandde in de 89e minuut op de lat. Het slotakkoord was echter voor ’t Fean ’58. In de laatste minuut verlengde Willem van Kammen een voorzet van André van der Molen, waarna Jeroen Til de gelijkmaker binnen tikte (2-2). “Er had meer ingezeten, vooral in de tweede helft”, vond Willem van Kammen. “Na de 2-1 probeerde WTOC deze voorsprong vast te houden en kwamen zij er nog nauwelijks uit. Uitgezonderd de bal op de lat zijn ze niet meer gevaarlijk geweest. Toch mogen we tevreden zijn met een gelijkspel”, aldus Willem van Kammen, die blij was na zoveel maanden weer eens op echt gras te spelen.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121