30
di, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
heraut22BURGUM - Aan het eind van de wedstrijd tussen Herauten vr. en Golden Oldies vr. stond er een stand op het bord die voor geen tweeërlei uitleg vatbaar was. Het werd na een ruststand van 0-5 uiteindelijk 1-7 en daar was geen woord Spaans bij: de gasten waren op alle fronten de betere ploeg, zowel team-tactisch als individueel-technisch. Niet dat de Burgumer vrouwen slecht speelden, helemaal niet, maar ze kwam simpelweg voetballend vermogen te kort tegen de gasten uit de Westereen.


Mission impossible voor Herauten vr.
Van te voren waren de verwachtingen bij de vr.1 van Herauten al niet bijster hoog gespannen, met andere woorden, ze hadden niet al te veel fiducie in een goede afloop. Dat hadden ze goed gezien, want in feite kwamen de Burgumer vrouwen er niet echt aan te pas. De uiteindelijk 1-7 was even duidelijk als illustratief, er was voor de Burgumer vrouwen weinig te verdienen, het redden van de spreekwoordelijk 'eer' was het enige dat hen restte. Daar slaagden ze ook in, maar verder dan die ene treffer kwam de thuisclub niet, ondanks het feit dat ze wel degelijk alles uit de kast haalden. De vrouwen uit De Westereen waren simpelweg een maatje te groot, een klasse beter. Herauten had gelukkig wel weer de beide youngsters Rixt Idsardi en Anke Harthold in de ploeg en die zorgden er samen met de immer hardwerkende Jitske van der Meulen en de routine van Joke Wijnsma en de onverzettelijkheid van Baukje Bijlsma voor dat Herauten niet helemaal zoek werden gespeeld. Dat betekende dat het best een leuke wedstrijd was om naar te kijken, ondanks het feit dat de scores op één na allemaal in het voordeel van de gasten waren.

eerste helft
Het is al snel duidelijk hoe de hazen lopen op deze maandagavond in sporthal Westermar in Burgum. Golden Oldies, dat laatste woord is volkomen misplaatst: dit zijn allemaal jonge vrouwen, ze kunnen stuk voor stuk goed voetballen en bovendien ontwikkelen ze een tempo dat past bij hun leeftijd. En daar heeft Herauten het vanaf de aftrap moeilijk mee. De gasten nemen meteen het initiatief in de wedstrijd en Herauten is gedwongen en ook een beetje gedoemd om zich te beperken tot tegenhouden en verdedigen. Dat laatste gaat al na twee minuten mis, want dan maakt GO er 0-1 van uit een corner. Eigenlijk is het opmerkelijk dat die vlotte openingstreffer niet een even snel vervolg krijgt. GO domineert, laat Herauten maar nauwelijks ruimte voor snelle tegenstoten, maar de gasten moeten wachten tot halverwege deze eerste helft eer er opnieuw gescoord kan worden. Voor een niet onbelangrijk deel is dat te danken aan het feit dat Herauten zich prima instelt op de snelle combinaties van de gasten en anderzijds staat er tussen de Burgumer palen een keeper van het type 'over my dead body': Geartsje van der Meulen. Het is hier al eens vaker gememoreerd, zij is een betrouwbare sluitpost, riskeert als dat nodig of nuttig is 'Kopf und Kragen' en ze voorkomt op die manier minstens een handvol 'zekere' treffers. Maar als de klok op 12 staat is ook zij kansloos op een hard schot van dichtbij uit een rebound: 0-2. En als het dan even later ook nog 0-3 wordt, een uitstekende aanval over links waar de Herauten-defensie geen vat op heeft, is duidelijk dat deze wedstrijd qua winst of verlies al beslist is. Dat beeld wordt nog versterkt als de gasten nog voor de rust er 0-4 van maken, opnieuw uit een rebound op een ziedend schot. Wat inmiddels wel duidelijk is geworden is, dat de met name de combinaties tussen Rixt Idsardi en Anke Harthold prima lopen, maar dat de afronding nog wel wat fine tuning kan gebruiken, de schoten zijn wat te haastig en dus merendeels te onzuiver om de GO-doelman in overwegende problemen te brengen.

tweede helft
Het valt niet te verwachten dat Herauten de wedstrijd in dit tweede hoofdstuk een compleet andere draai zal kunnen geven en dat gebeurt dan ook niet. Het is opnieuw GO dat scoort, in de zesde minuut wordt het 0-5 middels een prachtig klimmend schot waarop Geartsje van der Meulen geen verweer heeft. Daarna krijgen we een fase te zien die een beetje lijkt op een status quo: Golden Oldies hoeft niet meer zo nodig en Herauten probeert het wel, maar heeft maar mondjesmaat uitzicht op die eretreffer. Die komt er wél, want halverwege deze tweede helft is zo'n soepel lopende combinatie wel degelijk de aanzet tot een tegentreffer, die uiteindelijk op naam komt van Jitske van der Meulen: 1-5. Maar het is natuurlijk niet de ommekeer in dit duel, het is meer de spreekwoordelijk druppel op de gloeiende plaat, met andere woorden, deze goal zet qua uitslag niet echt zoden aan de dijk. In de resterende tijd scoort GO nog twee keer: de 1-6 valt uit een corner die hoog in het dak wordt gejaagd en de 1-7 is het resultaat van een prima aanval over minstens vier schijven, afgerond met het bijpassende 'simpele tikje'. Daar blijft het bij, de gasten winnen ruim en verdiend, maar Herauten hoeft zich niet te schamen, verliezen van een betere tegenstander is geen schande.

Binne Kramer

{gallery}Syta/heraut2217{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie