30
di, apr
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft zaterdag verloren van een sterk Rijnsburgse Boys. Op de Middelmors in Rijnsburg werd het 2-1 voor de thuisploeg. Ondanks een bliksemstart van de Friezen, was de eerste helft verder volledig eenrichtingsverkeer richting het doel van Erick Jansema. Na rust kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd, maar scoren lukte alleen de thuisploeg nog.

Al na iets meer dan twee minuten spelen kwam Harkemase Boys op voorsprong. Heine Uuldriks raakte de bal totaal verkeerd na een corner van Oebele Schokker, maar Rijnsburgse Boys kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied. Klaas Schotanus stond op de goede plek en schoot de openingstreffer binnen. Een paar minuten later was er een soortgelijke situatie, maar Harkemase Boys kon niet opnieuw profiteren van de chaos.

Na tien minuten spelen nam Rijnsburgse Boys het heft in handen. Dat leverde tal van kansen op voor de ploeg van Pieter Mulders. De eerste was voor Giovialli Serbony, de spits die Rijnsburgse Boys afgelopen winter overnam van VVSB. Serbony's kopbal werd gekeerd door Erick Jansema en Max Hudepohl schoot de rebound naast. Ook middenvelder Joel Tillema zorgde voor gevaar. Tillema kreeg halverwege de eerste helft de ruimte om uit te halen en vanaf de rand van het strafschopgebied verschalkte hij Jansema.

Na de gelijkmaker bleef Rijnsburgse Boys de sterkere ploeg. Een hard schot van linkspoot Jeffrey Jongeneelen ging over en een kopbal van verdediger Hidde Prijs eindigde op de lat. Zo haalde Harkemase Boys de rust met 1-1.

In de tweede helft was het spelbeeld meer in balans. Harkemase Boys kon vrij goed meekomen met de thuisploeg en kreeg zelfs kansjes. Een voorzet van Jesse Renken bleek net te scherp voor Matthijs Hardijk en Heine Uuldriks. Na twintig minuten kreeg Harkemase Boys een vrije trap op een mooie plek. Robin Huisman de Jong legde aan, maar zijn schot ging over. Doelman Richard van Nieuwkoop hervatte het spel direct, waarna Rijnsburgse Boys razendsnel counterde. Jordy Strooker stoomde op over links. Diep op de helft van de Friezen zette Strooker voor. Renken toucheerde de bal licht, waardoor Huisman de Jong er niet meer bij kon en Serbony juist wel. Van dichtbij schoot hij Rijnsburgse Boys op 2-1.

Daarna werd Rijnsburgse Boys met Jongeneelen nog regelmatig gevaarlijk. Bovendien ging Harkemase Boys steeds meer op de aanval spelen, wat ruimte opleverde voor de thuisploeg. Ook daarbij waren er weer kansen voor Jongeneelen en voor Marvin Wijks, maar de thuisploeg sprong onzorgvuldig met die kansen om. Daardoor bleef Harkemase Boys in de wedstrijd.

Met name invaller Arton Musliu kreeg in de slotfase nog grote mogelijkheden op een gelijkmaker. De grootste kans diende zich aan in de blessuretijd. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Musliu, die vrij voor Van Nieuwkoop kon uithalen met links. Het schot ging recht op de doelman af. Daarmee bleef het 2-1. Dat was wel een terechte uitslag, maar na afloop overheerste bij Harkemase Boys het gevoel dat er een gestolen punt in had gezeten.

Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen ODIN'59. De ploeg uit Heemskerk is een concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Divisie. Het duel op De Bosk begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 3. Klaas Schotanus 0-1, 25. Joel Tillema 1-1, 66. Giovialli Serbony 2-1

Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Jordy Strooker, Jorn van Lunteren, Wesley Goeman, Joel Tillema, Jeffrey Jongeneelen, Giovialli Serbony (88/Martijn Tjon-A-Njoek), Max Hudepohl (77/Marvin Wijks)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong (87/Robert Stelpstra), Jens Jurn Streutker (83/Simon IJzerman), Erich Jongeling, Klaas Schotanus, Oebele Schokker, Henny Bouius, Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Jorco van Hezel (79/Arton Musliu)

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121