01
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
EASTERMAR - Op de dag dat verloren zoon Robert Tienstra na het te water laten van zijn sloep de Eastermarder voetbalvelden maar weer eens met een bezoekje besloot te vereren kreeg Kees Schotanus voor de zesde wedstrijd op rij de kans zijn 200e officiële voetbalnoord doelpunt te maken. Omdat het de afgelopen weken niet echt lukte met de Eastermarder scherpschutter besloot trainer Eric Boersma het een en ander om te gooien. Zo werd Rienk Wind terug gehaald van het Eastermarder reddingsbootje(VVE2), dat hem in hun jacht op het kampioenschap bij de reserves schoorvoetend liet gaan. Rienk Wind is met zijn duelkracht de ideale kompaan van Schotanus, dat bleek wel in het kampioensjaar 09-10, toen ze respectievelijk 21 en 35 doelpunten wisten te maken. Tevens haalde Boersma Jurryt Jonkman terug van een blessure.


De opstelling:

Theo Douwes werd tussen de palen gezet.
Voor hem stonden Jurryt Jonkman, Stefan Brouwer, Richard Brouwer en Mark de Vries.

Op het middenveld kwamen Lieuwe Nijboer, Stefan Erwin Venema, Albert Brouwer en Thomas van Holsteijn te staan.

Rienk Wind mocht Kees Schotanus ondersteunen in de spits.

Op de bank zaten Jelte Heidbuurt, Jan Jochem Kootstra, Max Dam en Wouter Langman.

De geblesseerden stonden langs de zijlijn en in Bali.

Kees Speelde in zijn jeugd met enige regelmaat bij fietsboy Cor Brouwer thuis,
Cor was destijds overigens nog niet zo van de fietsen.
Schotanus zat veel tussen Minke en Cor de op bank televisie te kijken tot ver voorbij de bedtijd van Albert, Yvette, Stefan en Richard.
Uiteindelijk moest Keus met enige dwang buiten de deur gezet worden, dit ging gelukkig altijd zonder overdreven veel bargebiten.

In diezelfde periode van Kesse zijn leven vond hij het altijd een uitdaging te helpen bij de opbouw en afbraak van de botsauto's tijdens #DFEA. Dit deed hij samen met zijn eerste grote liefde Pier de Jong, die de keeper was in het team van de Eastermarder superspits. Waar de Jong zich met enige regelmaat versliep (hij woonde toevalligerwijze in dezelfde straat als Molle Heidbuurt tegenwoordig woont.) daar kwam Schotanus altijd stipt op tijd om de baan op te bouwen dan wel af te breken.
Van dat laatste heeft hij uiteindelijk zelfs zijn beroep gemaakt: steigerbouwer.

Vanaf het moment dat Kees Schotanus op voetbal kwam heeft hij altijd huizenhoog tegen zijn grote idool Jurryt Jonkman opgekeken.
In de tijd dat Jonkman besloot dat het voor zijn eigen ontwikkeling beter was zijn vele kwaliteiten zo'n anderhalf jaar te laten rijpen onder de bezielende leiding van Folkert van Dijk in Eastermar 2, besloot een nog piepjonge Kees Schotanus solidair te zijn. Hij bedacht zijn eigen kwaliteiten enkele tijd in de week te zetten bij de jeugd van ONT.
Hier groeide hij in zijn tijd bij de plaatselijke A1 uit tot een absolute legende.
Hij wist in één seizoen zoveel doelpunten te maken dat hij tot de dag van vandaag officieus topscorer is van de gehele ONT vereniging.
Na datzelfde seizoen besloot Jonkman weer naar VVE1 te verhuizen en dus kwam ook Schotanus weer retour.
Tegenwoordig zitten de beide heerschappen alweer enkele jaren samen in VVE1, Schotanus dankt dagelijks de Heer op zijn blote knietjes dat hij wekelijks veld en douche mag delen met zijn grote held Jonkman.

Lytse Dikke.
Dit is de bijnaam die Schotanus sinds enkele jaren heeft. Hij deelt deze met de zoon van Folkert: Oege van Dijk.
Oege is geen broer van Tsjalling.
Schotanus heeft tevergeefs geprobeerd van de nodige zwangerschaps- kilo's en dus ook van zijn bijnaam af te komen middels een aantal Yoga lessen. Wel werd hij ietsje helderder tussen de oortjes en kwamen er voorzichtig hier en daar weer wat doelpuntjes die hem tot de drempel van 200 brachten.

Ondanks het feit de Keus het type mens is dat na het passeren van een wegversmalling, demonstratief geen hand op steekt naar de wachtende tegenligger heeft hij door zijn niet geringe grote bekje toch een aardige schare fans opgebouwd. Velen daarvan zouden hem van de nodige mentale steun voorzien in deze zesde poging tot het beslechten van de 200 grens.
Het had overigens niet veel gescheeld of de superspits had een hele andere taak gehad, in zijn jeugdjaren werd hij door de Eastermarder scout Bert aangewezen als keeper. Ondanks dat Schotanus vond dat hij ook daar bovennatuurlijk goed in was koos hij toch voor het maken van doelpunten.

Schotanus, op Msn beter bekend als hc_4L is sinds kort weer een fervent hardcore mannetje: Petje, traininsbroekje en sportschoentjes.
Toch heeft Andé Hazes de soundtrack van zijn leven afgeleverd: “Alle hoeken van het veld”.
Waarvan hij het gedeelte “Linker Hoekie, rechter hoekie. Uit het boekie, zo gaat ie er weer in” tijdens menig Awayday veelvuldig mee heeft lopen zingen.

Onder het bewind van Eric Boersma wist Kees Schotanus het woord “Kistje” tot een begrip te maken. Om dit Kees zijn stopwoordje te noemen zou een understatement zijn.
Als geweten van de ploeg voelt het spitsje uitstekend aan welke straffen er uitgedeeld dienen te worden. Vaak kan het met 1 kistje worden afgedaan, waarvan hij dan uiteraard wel een potje mee leeg dient te drinken.

In de 15e minuut was het dan zover, tegen titelkandidaat s.c. Twijzel kreeg Schotanus de bal in zijn beheer.
Hij bevond zich op zo'n 37 meter van het vijandelijk doel maar twijfelde geen 10 seconden voordat hij de bal goed voor zijn rechter legde.
Vervolgens schoot hij met rechts hard tegen de bal aan. Dit gebeurde allemaal exact zoals trainer Eric Boersma hem dat in de wedstrijdbespreking verteld had te doen.
De bal schoot als een komeet via de binnenkant paal langs de verbijsterde keeper tegen de touwen: numero 200 was een feit! De drempel bedwongen, een last van zijn schouders!

Dat er een last van zijn schoudertjes was gevallen bleek in de 90e minuut, Schotanus kreeg de bal dit keer randje 16 voor de voeten, zette met één enkele lichaamsbeweging drie twijfelende Twijzelaars op het verkeerde been en schoot vervolgens met een prachtige stuit de bal voorbij de klauwen van de keeper: 201!
Dit houdt in dat Kees, sinds zijn jeugd naast aanbidder van Jurryt ook alles verafgoodde wat met Feyenoord te maken heeft, (op 27 jarige leeftijd zelfs slaapt in een Rotterdamse pyama plus teddybeer) eindelijk die achtste ster bij kan schrijven. Dat dat er maar liefst vijf meer zijn dan Ajax bij elkaar heeft weten te sprokkelen bewijst maar weer eens dat Kees Schotanus en Feyenoord, Ajax op alle fronten de baas zijn.

Dat er nog vele doelpunten mogen volgen!

Na de wedstrijd had trainer Eric Boersma een prachtige speech voor Schotanus in petto, die namens de spelersgroep een prachtige trofee toegeschoven kreeg.
Boersma vertelde dat hij in zijn functie bij sc Heerenveen ervaring op had gedaan met goalgetters als Alves, Allback, Huntelaar, van Nistelrooij, Gijp, Lenstra, Veerman,Vonk en Kees Kist.
Boersma zag in zijn eerste wedstrijd als trainer van Eastermar (4-3 tegen Oostergo) dat een andere Kees Kist: Schotanus, met zijn kwaliteiten voor de goal moeiteloos aan kon schuiven in dat rijtje superspitsen. Het zal je gezegd worden, goeiedag.

Met die mooie woorden, gevolgd door een kistje koude kletsers van Schotanus kwam er een einde aan een prachtige voetbalmiddag.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie