01
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
KOOTSTERTILLE - Bij rust leek er getuige de 2-0 voorsprong geen wolkje aan de lucht maar pas twee minuten voor afloop werd de verdiende overwinning over de streep getrokken. De Tilsters lieten het bij Velocitas 1897 veel te ver komen door veel te veel kansen te missen. Maar met de zesde overwinning op rij werd wel mooi die belangrijke derde plaats bemachtigd.

Een wolkbreuk vlak voor het beginsignaal leek roet in het eten te gooien maar arbiter J. Swart uit Groningen wilde van geen wijken weten. Al in minuut één leek SC Kootstertille de score te openen maar meer dan een nat pak leverde het Jouke Waaksma niet op toen hij op de aangever van Tom van der Veen een teenlengte tekort kwam. Maar de Tilsters kwamen alsnog aan een snelle voorsprong. Jouke Waaksma Bzn bediende Wilco van der Heide en die rondde uiterst koelbloedig voor 0-1 af. De bezoekers hadden de betere spelopvatting en hadden rond het halfuur de score zeker moeten verdubbelen. Wilco van der Heide zette met een listig steekpasje Douwe Hoekstra vrij voor het doel maar die strandde op het lichaam van doelman Berend Stuut. Het overwicht dat SC Kootstertille ontwikkelde werd slecht uitgespeeld waardoor een ruimere marge veel te lang op zich liet wachten. De noodzakelijke dieptepas over de ver van het doel verdedigde thuisclub werd te vaak gemist. Vijf minuten voor de thee werd viel toch nog de bevrijdende tweede treffer. Douwe Hoekstra ontsnapte aan zijn bewaker maar strandde in eerste instantie opnieuw op het lichaam van doelman Stuut. In de rebound wist Hoekstra alsnog het net te vinden; 0-2. Enkele minuten later had het ook 0-3 kunnen staan moeten maar en Tom van der Veen, slordig voorlangs, en Wilco van der Heide, via de vingertoppen van de Groninger sluitpost hoekschop, wisten een definitieve knock-out niet te forceren. De thuisclub was feitelijk nog niet voor het Tilster doel verschenen maar had vijf minuten na rust via Jeroen Bakker wel de aansluittreffer te pakken; 1-2. Gezien de krachtsverschillen leek het een klein smetje want de Tilsters bleven immers ruimschoots kansen creëren. Jouke Waaksma Bzn was nog het dichtste bij opnieuw een marge van twee maar trof bijna uit stand slechts de paal! Tom van der Veen was zijn opponent vaak de baas maar ging ook vaak voor eigen succes. Doelman Stuut had daar vaak het juiste oog voor en pareerde menige inzet. Douwe Hoekstra vergat tien minuten voor afloop ook al om zijn medespelers te betrekken met opnieuw als resultaat een reddende Groninger doelman. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan juist aan de andere kant. Het voor elke meter knokkende Velocitas kwam vijf minuten voor afloop zowaar aan de gelijkmaker en opnieuw was het Jeroen Bakker die een gaatje in de Tilsters luchtafweer vond; 2-2. Het leek op duur puntverlies voor SC Kootstertille uit te draaien maar het viel te prijzen dat de mouwen nog eens werden opstroopte. Twee minuten voor afloop was er alsnog opluchting. Heine Hiemstra stoomde op rechts nog eens op en speelde de bal precies op het juiste moment af richting Wilco van der Heide. Diens korte voetbeweging was voldoende om de bal kiezelhard langs doelman Van der Heide in de uiterste linkerhoek te laten verdwijnen; 2-3. Het aantrekkelijke en bij vlagen prima gespeelde duel leverde dus toch nog een belangrijke driepunter op. Daar mocht SC Kootstertille ook de meeste aanspraken op maken.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121