15
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft het debuutseizoen in de Derde Divisie afgesloten met een thuisnederlaag tegen FC Rijnvogels. De nummer laatst zegevierde met 1-3 op De Bosk. Ondanks het verlies is Harkemase Boys in het linkerrijtje geeindigd. Voor de ploeg van Henk Herder begint woensdag de nacompetitie tegen UNA.


Bij de Friezen stonden doelman Arjen Tolman en Jordy van Wijk in de basis. Bart de Groot maakte zijn rentree na ruim een maand blessureleed. Voor Harkemase Boys stond er niets meer op het spel, voor tegenstander FC Rijnvogels des te meer. De ploeg stond voor de wedstrijd op de laatste plek, maar had nog een kansje om directe degradatie te ontlopen. Dan moest FC Rijnvogels zelf winnen en hopen dat concurrenten SteDoCo en Huizen punten verspeelden. De start was prima in elk geval: al in de tiende minuut kopte verdediger Mart Spierdijk een corner van Jaap van Duijn tegen de touwen.

Harkemase Boys speelde slecht in de eerste helft: veel foute passes, snel balverlies en dus weinig kansen. Toch was Heine Uuldriks plotseling dicht bij de gelijkmaker. De spits kapte zich goed vrij en schoot vervolgens tegen te paal. FC Rijnvogels bleef op voorsprong en werd vaker gevaarlijk. Jaap van Duijn (redding Tolman) en Pieter van der Breggen (over) zorgden bijna voor een verdubbeling van de marge. Het had echter niet veel gescheeld, of de ploegen waren met een gelijke stand aan de rust begonnen. Na een prima voorzet van Matthijs Hardijk schoot Uuldriks opnieuw op de paal, ditmaal vanuit heel kansrijke positie.

In de tweede helft liep het allemaal iets beter bij Harkemase Boys, maar toch vergrootte FC Rijnvogels z'n voorsprong al snel. De ploeg counterde na balverlies van Harkemase Boys. Mitchel Beyersbergen kwam buiten het strafschopgebied van de Boys in botsing met Arjen Tolman, waarna de meegelopen Ricardo de Vlugt eenvoudig de 0-2 in het lege doel kon schuiven. De aansluitingstreffer was al snel een feit. Heine Uuldriks vond met een goed passje Henny Bouius, die heel koel bleef tussen drie verdedigers en vervolgens Gert Jan Vlieland passeerde. Een knappe goal van de veelscorende middenvelder.

Halverwege de tweede helft had Uuldriks na een mooie bal van Jens Jurn Streutker zelf een grote kans om Harkemase Boys weer op gelijke hoogte te brengen. Zijn eerste poging eindigde op Vlieland. De rebound was voor Uuldriks, maar voor de derde keer deze wedstrijd raakte de spits de paal. Een paar minuten later besliste Jaap van Duijn het duel. Hij controleerde de bal perfect na een lange bal van Beyersbergen en schoot beheerst de 1-3 binnen.

Het was niet genoeg voor FC Rijnvogels, want de concurrenten onderin wonnen ook. De Katwijkers eindigden dus ondanks de zege op de laatste plek in de Derde Divisie, waardoor ze volgend seizoen weer in de Hoofdklasse spelen. Harkemase Boys is als negende geeindigd. Een knappe prestatie, zeker gezien de reeks van acht nederlagen in de beginfase van de competitie. Na een knappe wederopstanding met een periodetitel was het slot wisselvallig.

De nacompetitie voor een plekje in de Tweede Divisie begint woensdag al. Dan speelt Harkemase Boys thuis tegen UNA. De ploeg uit Veldhoven verloor zaterdag met 1-2 van HHC Hardenberg en eindigde daardoor als vijftiende. Woensdag om 20:00 uur dus op De Bosk, zaterdag is de return. De winnaar van het dubbele treffen speelt tegen FC Lisse of Dongen om een plekje in de Tweede Divisie van volgend seizoen.

Scoreverloop: 10. Mart Spierdijk 0-1, 53. Ricardo de Vlugt 0-2, 56. Henny Bouius 1-2, 75. Jaap van Duijn 1-3

Opstelling Harkemase Boys: Arjen Tolman, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling (46/Bjorn Adams), Jordy van Wijk (87/Klaas Schotanus), Oebele Schokker, Henny Bouius, Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Jorco van Hezel (87/Robin Huisman de Jong)

Opstelling FC Rijnvogels: Gert Jan Vlieland, Bright Ampong, Sonny ten Hoope, Mart Spierdijk, Rob Zandbergen, Romano van der Stoep, Ricardo de Vlugt (87/Niels van Veen), Pieter van der Breggen, Jim Havenaar (35/Mitchel Beyersbergen), Arno Dijkstra (60/Thijs van Kruistum), Jaap van Duijn

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie