do, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
KOOTSTERTILLE - Op de laatste speeldag van de reguliere competitie moest het gebeuren. Een punt tegen het nog voor een periode strijdende Zeester was voldoende voor deelname aan de nacompetitie. Na een stroeve start stelde SC Kootstertille in het verdere verloop orde op zaken en verlengde het seizoen op overtuigende wijze.

Wilco van der Heide had voor een nieuw clubrecord kunnen tekenen maar strandde na precies 15 seconden spelen op Zeester doelman Martijn Wieringa. Douwe Hoekstra kopte twee minuten later nog een bal in het zijnet waarna de gasten het spel op de wagen kregen. Jasper Nienhuis kreeg na vier minuten spelen een beste mogelijkheid op een voorsprong maar Tille goalie Albert Jan Merkus voorkwam een Tilster achterstand. Vijko Postma kreeg een zo nog betere kans uit de aangever van Danny Beerda maar mistte gruwelijk. Zeester goaltjesdief Vince van der Veen liet na tien minuten spelen zien hoe het wel moest maar kreeg van de thuisclubdefensie ook alle gelegenheid om zijn 32e competitietreffer te laten aantekenen; 0-1. De voorsprong was op dat moment verdiend want de gasten speelden veel agressiever tegen de nog stijf van de zenuwen spelende thuisclub. Uit het niets kwamen de Tilsters echter op gelijke hoogte. Wilco van der Heide speelde drie minuten na de 0-1 zijn tegenstander fraai uit, haalde kort en droog uit en zag doelman Wieringa op de gelijkmaker opzichtig blunderen; 1-1. De treffer betekende een zekere bevrijding voor SC Kootstertille want meteen ging het gas er op. Halverwege de eerste helft wist doelman Wieringa nog een inzet van Harmen Tabak onschadelijk te maken maar was enkele minuten later volstrekt kansloos. Gerbrand Waaksma gaf strak voor en de volley van Jouke Waaksma Bzn betekende een stijlvolle afronding voor de Tilster voorsprong; 2-1. SC Kootstertille hield druk en kwam tot meerdere kansen via o.a. Harmen Tabak en Wilco van der Heide maar de afwerking liet het in deze fase nog afweten. Maar vijf minuten voor de rust werd de score alsnog uitgebreid al was de hulp van doelman Wieringa daarbij uiterst welkom. Harmen Tabak gaf voor waarna de sluitpost van Zeester het speeltuig opzichtig mistte en Gerbrand Waaksma in staat stelde simpel het beslissende tikje voor 3-1 te geven. Even leek het nog spannend te worden toen Vince van der Veen met een prima uithaal voor aansluiting zorgde; 3-2, maar de marge werd nog voor de rust door de thuisclub opnieuw op twee treffers gebracht. Gerbrand Waaksma soleerde langs de defensie van Zeester en rondde koel maar doeltreffend voor 4-2 af waarmee het duel ook beslist leek te zijn.

De thee was amper naar binnen gewerkt of SC Kootstertille had al een vijfde treffer te pakken. De harde en zuivere inzet van Wilco van der Heide bleek succesvol voor 5-2. Douwe Hoekstra wist na een kwartier spelen uit een fraaie thuisclub aanval een voorzet van Harmen Tabak beheerst te verzilveren; 6-2. De Tilsters verzuimden de doelpuntenkraan daarna helemaal open te zetten maar het dient gezegd dat op een aantal inzetten van o.a. Wilco van der Heide en Gerbrand Waaksma de na rust ingevallen maar pas 16 jarige doelman Daniel Veenstra zich uiterst bekwaam kweet van zijn taak. Ook Jouke Waaksma Bzn ondervond de klasse van goalie Veenstra. Aize Storm trok halverwege de tweede helft met de verkeerde middelen aan de noodrem wat een strafschop voor Zeester opleverde. Vince van der Veen tekende vanaf elfmeter koeltjes voor zijn derde en 34e competitietreffer. Daarna had SC Kootstertille de score net zo gemakkelijk naar dubbele cijfers kunnen tillen maar doelman Veenstra en o.a. de lat voorkwamen meer treffers voor een thuisclub die in het laatste kwartier duidelijk gas terug nam. Op de uiteindelijke 6-3 overwinning viel echter niets af te dingen en die betekende na een prima seizoen opnieuw nacompetitie voor SC Kootstertille. In de tweeluik om promotie naar de 4e klasse mogen de Tilsters proberen af te rekenen met de herkanser uit 4E De Heracliden uit Uithuizermeeden. SC Kootstertille speelt komende zaterdag eerst thuis.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121