29
ma, apr
0 Nieuwe art.

Korfbal
BURGUM - De afgelopen weken liet De Wâlden al met regelmaat zien het niveau in de overgangsklasse prima aan te kunnen. Maar dat waren dan met name fases tussen mindere perioden door. Zaterdagmiddag op bezoek in Kampen was het andersom: in een goede wedstrijd zaten nog maar een paar mindere momenten. ,,Aan het begin van de wedstrijd moesten we even wennen aan het grote veld”, analyseerde coach Sake Koelma. ,,Maar toen dat eenmaal gelukt was, liepen we overtuigend uit naar een 8-12 voorsprong in de rust.”

Maar de thee viel verkeerd, want meteen na de pauze volgde de tweede en laatste slechte fase van De Wâlden. ,,Binnen vijf minuten was het alweer 11-12. Gelukkig pakten we het daarna weer op en boekten we al met al een dik verdiende overwinning (16-20). We waren op de juiste momenten schotvaardiger dan Wit-Blauw en verdedigend was het duidelijk beter dan de laatste weken.” Door de zege verlaat de fusieclub de laatste plaats in de overgangsklasse A.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121