16
do, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK - Tot 10-10 ging de wedstrijd tussen De Wâlden A1 en De Pein A1 zaterdag in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk gelijk op. Maar daarna besliste de thuisclub met vijf treffers op rij dit spannende en af en toe pittige duel in zijn voordeel. Beide ploegen maakten er een prima wedstrijd van die vanaf het begin spannend was qua scoreverloop. Pas in de tweede helft kon De Wâlden zich een eerst optisch, maar in de slotfase ook daadwerkelijk overwicht verwerven.


De Wâlden pas in slotfase langs De Pein
De uitgangspunten waren duidelijk, De Wâlden A1 moest beslist winnen om koploper De Pein niet uit het oog te verliezen. En De Pein op zijn beurt wilde dat uiteraard koste wat kost voorkomen. Ziedaar het scenario voor een spannende en vaak pittige wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar niet veel ontliepen. De Wâlden moest het doen zonder de vertrouwde coach Jan Heeg, hij onderging een operatie aan zijn rug en dat betekende dat Gerard de Haan, uiteraard ook geen onbekende, de honneurs waarnam op de bank. Veel verschil was er qua korfballend vermogen niet  tussen beide teams en dat werd al snel duidelijk. Beide ploegen beschikten over meer dan voldoende kwaliteit, het was eigenlijk alleen de vraag welke van de beide de langste adem had en zich het meest doeltreffende in de korfzone zou tonen. Maar toen het bij rust 7-7 was, was duidelijk dat dit duel zou worden beslist, als het al beslist werd, op de details. En dat ging lange tijd gelijk op, eigenlijk tot 10-10 in de tweede helft toen er nog 13 minuten op de klok stonden.De Pein viel stil qua scorend vermogen en daardoor kon De Wâlden, dat wel met regelmaat bleef scoren, de wedstrijd in eigen voordeel beslissen door maar liefst vijf keer op rij raak te schieten. Game over en de overwinning van de Trynwâldsters houdt in dat ze nu samen met De Pein de ranglijst aanvoeren.   

eerste helft
Als de scheidsrechter van dienst, ik heb zijn naam niet meegekregen, het duel op gang heeft gefloten, gaan beide ploegen er meteen vol tegenaan. De referee moet gelijk aan de bak, want met name de persoonlijke duels zijn af en toe behoorlijk pittig. Daar heeft de fluitist het niet makkelijk mee, evenmin als met het zo nu en dan ongezouten commentaar op zijn fluitgedrag. Hij slaat zich er doorheen, maar het is tekenend dat na afloop er zich een kring van verhaal halende spelers om hem heen vormt. Het blijft allemaal binnen de perken, maar in die slotfase escaleert het duel van pittig tot hectisch en venijnig. Maar zover is het nog niet, we, er zit zoals gebruikelijk ook hier relatief redelijk veel publiek te kijken, krijgen een openingsfase te zien die al aangeeft hoe het hier deze zaterdagmiddag 'om en ta' zal gaan. Op de openingstreffer hoeven we niet lang te wachten, want al in de eerste minuut komt De Wâlden op voorsprong: 1-0. Maar die vroege voorsprong blijkt slechts een 'Aufforderung zum Tanz' te zijn voor de gasten, want ook hun eerste aanval levert een treffer op: 1-1. Eén minuut gespeeld, twee doelpunten, dit belooft het een en ander. Een paar minuten, welgeteld drie, later een zelfde scenario: DeWâlden maakt er 2-1 van, De Pein antwoordt prompt binnen de minuut: 2-2. Het evenwicht wordt even verstoord als De Pein er 2-3 en 2-4 van kan maken. De Wâlden moet aan de bak en doet dat ook, in no time staat het weer gelijk: 4-4. Met 19 minuten op de klok komt De Wâlden opnieuw op voorsprong en dan vallen beide teams wonderlijk genoeg liefst elf minuten 'droog', pas als de klok op acht staat komt De Pein weer naast de Trynwâldsters. Een strafworp brengt de gasten aan de leiding, maar als de scheidsrechter voor de rust fluit is het 7-7 en die stand geeft in feite precies weer hoe de verhoudingen binnen de lijnen liggen.

tweede helft
Aanvankelijk ontspint zich in de tweede helft een zelfde soort wedstrijd als in de eerste: twee gelijkwaardige ploegen die merendeels om en om scoren. Op 7-8 is het De Pein dat de dans leidt, op 9-8 heeft De Wâlden het commando weer overgenomen. En om het plaatje compleet te maken, op 10-10 is het weer helemaal in evenwicht. Op 11-10 is opnieuw de thuisclub die op winst staat en als De Pein even later een honderd procent kan op de gelijkmaker middels een gemiste strafworp laat liggen, ziet De Wâlden zijn kans schoon. Met vier treffers op rij beslissen de Trynwâldster jongelui dit duel. Maar in die slotfase raken de gemoederen nogal verhit, er wordt van beide kanten behoorlijk uitgedeeld en ook de beide coaches laten van zich horen. De scheids heeft het lastig als ook sommige spelers zijn beslissingen nadrukkelijk gaan aanvechten. Zoals gezegd blijft het allemaal 'binnen de oevers van het betamelijke', maar af en toe ligt de escalatie nadrukkelijk op de loer. De teleurstelling bij De Pein is omgekeerd evenredig aan de vreugde bij De Wâlden dat nu naast De Pein aan de leiding komt. De slotfase van deze competitie kan nog behoorlijk spannend worden, dat is nu al wel duidelijk, het zal tussen deze beide ploegen gaan. Cijfermatig is de winst van De Wâlden zonder meer terecht, 'wie de meeste goaltjes maakt enz.' Maar of het genoeg is voor de hoofdprijs, is een kwestie van afwachten. Het is zoals de Vlamingen plegen te zeggen: 'prijzen op de meet'.

Binne Kramer

{gallery}Syta/pein7218{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie