14
di, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK - Een hoog tempo, veel dynamiek, een redelijk aantal doelpunten en een uiterst sportief verloop: ziedaar het resumé van de wedstrijd tussen de B2 teams van De Wâlden en CSL. Een prima wedstrijd om naar te kijken, de vaart zat er lekker in en er werd op een redelijk hoog niveau gespeeld. Dat laats is natuurlijk relatief, B-junioren is een categorie die zo'n beetje tussen servet en tafellaken in zit. Maar je kon nu al zien dat sommigen later zullen opduiken bij de senioren.


Hoog tempo, lekkere wedstrijd
De Wâlden B 2 en CSL B2 uit Britsum maakten er zaterdagmiddag in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk een heerlijke wedstrijd van. Het was van begin tot eind spannend, de ploegen hielden elkaar vrijwel in evenwicht, het ging allemaal lekker vlot en soepel en de persoonlijke duels waren pittig, op het scherp van de snede, zoals je dat graag ziet als objectieve toeschouwer. Een beetje jammer, maar ook niet meer dan dat, was dat de thuisclub een pure meidenclub was, met andere woorden, de B2 van De Wâlden beschikt niet over jongens. Je ziet dat wel vaker, jongens kiezen in eerste instantie vaker en makkelijker voor voetbal. En die keuze kan hier in de Trynwâlden makkelijk gemaakt worden, VCT is een vereniging die de jeugdopleiding prima voor elkaar heeft. Niet dat het ontbreken van wat extra testosteron nu meteen aanwijsbare invloed op het korfballend vermogen had. Deze meiden konden zichzelf prima redden had ik de indruk. Tegenstander CSL had die masculine inbreng wél, maar dat extraatje was in feite niet of nauwelijks van invloed op de onderlinge krachtsverhoudingen. Geen 'battle of the sexes' dus in sporthal De Hege Wâlden waar, zoals gebruikelijk ook nu weer publiek was komen kijken. Geen volle bak, verre van, maar wel een publiek dat speciaal voor deze wedstrijd was gekomen. En dat geef toch altijd een prettige ambiance. Een scheidsrechter in de persoon van Sjieuwke van der Veen, schutter par excellence van De Wâlden 1. Ze had het niet moeilijk, overtredingen waren er maar zelden en al helemaal geen bewuste. De fouten die gemaakt werden vielen merendeels in de categorie 'per ongeluk' of ze waren het gevolg van iets te veel enthousiasme.

eerste helft
Buiten is het 'glûpende kâld', schitterend weer, dat wel, maar om nu bij een voetbalwedstrijd te zitten? Nou, dan maar liever een sporthal, ook al 'siicht' het daar meestal venijnig. Ik heb het eerste even met scheidsrechter Sjieuwke van der Veen over haar team, De Wâlden is een beetje afgezakt in de laatste weken vanwege een paar och wel onverwachte nederlagen. De ploeg van Sake Koelma begon zo goed, maar nu rest er, met nog één wedstrijd te gaan, slechts 'eigen geldje', een wat anoniem plekje in de middenmoot. Maar dan is het één uur, het begintijdstip van dit duel tussen De Wâlden B2 en CSL B2. Beide ploegen zijn nieuw voor mij, ik heb ze nog niet eerder zien spelen. Maar het blijkt al gauw dat hier twee teams bezig zijn die er zin in hebben, beide worden gecoacht door jonge mensen en dat heeft een positief effect. Beiden hebben een manier van coachen die ik uitstekend vind passen bij een ploeg in deze leeftijdscategorie. Geen geschreeuw, geen verwijten, geen commentaar op fouten, maar aanwijzingen, bemoediging, lof voor geslaagde acties. Prima wat mij betreft, ik zie het wel eens anders. Het is CSL dat het bal opent, maar de thuisclub doet er niet lang over om gelijk te maken: 1-1. En ook nadat CSL opnieuw op voorsprong is gekomen, heeft De Wâlden het passende antwoord: 2-2. Daarna is het de thuisclub die het initiatief in de score naar zich toetrekt. Via 4-2, 4-3 wordt het 5-3 en dan hebben de Trynwâldsters even het heft in handen. Even, want nog voor de rust komt CSL langszij: 5-5. En met die gelijke stand gaan beide ploegen aan de thee. 

tweede helft
De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd, ook nu is er weinig verschil tussen beide ploegen. Het wordt 5-6 voor de gasten, maar die voorsprong duurt maar even: 6-6. Het breekpunt in de wedstrijd is als CSL op 6-8 komt. De Wâlden komt nog wel op één treffer, maar op 7-9 is de marge opnieuw twee doelpunten. Op 8-9 heeft de thuisclub weer aansluiting, maar de tijd gaat dringen en als CSL op 8-10 lijkt dat de beslissing in dit nog altijd spannende en attractieve duel. Nog één keer kan De Wâlden terugkomen (9-10), maar de elfde treffer van de Britsumers is er te veel aan. Als de scheids voor de laatste keer fluit staat er 9-11 op het scorebord. Een even krappe als knappe zege voor de gasten die kunnen terugzien op een prima wedstrijd. Dat kan de thuisclub trouwens ook, het was zo'n duel dat eigenlijk in een remise had moeten eindigen, een jury had daar ongetwijfeld ook voor gekozen. Maar gelukkig is korfbal geen jurysport, wie de meeste goaltjes maakt enz. 

Binne Kramer

{gallery}Syta/walden6318{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie