14
di, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
SUMAR - Eigenlijk was het verschil tussen De Wâlden A1 en De Pein A1 zaterdagmorgen op het fraaie sportcomplex in Opeinde veel te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Wat dat betreft verdienden beide ploegen een compliment dat ze er toch een duel van maakten dat het aanzien waard was. Het was cijfermatig zonder meer een klassieke walk over, maar binnen de lijnen deed De Pein wel degelijk mee, de thuisclub speelde naar vermogen.


Schotkracht De Wâlden te veel voor De Pein
Een echte wedstrijd werd het niet, de ontmoeting tussen de A teams van thuisclub De Pein en de Wâlden, zaterdagmorgen in een af en toe wat regenachtig Opeinde. Prachtige accommodatie hebben ze daar trouwens, echt om door een ringetje te halen. Maar de thuisclub was bij lange na niet opgewassen tegen het aanvallende geweld van de Trynwâldsters en wat dat betreft was de eindstand illustratief: 5-33. Een veel te groot verschil, dat eigenlijk aangaf dat deze beide teams niet in dezelfde competitie pasten. Opmerkelijk was dat beide ploegen er niettegenstaande dat grote onderscheid, een hele aardige wedstrijd van maakten. De Wâlden verloor zich niet in het vaak vernederende galleryplay, De Pein speelde naar beste vermogen en weigerde zich al heel vroeg neer te leggen bij de dreigende grote nederlaag. Dat die er zou komen was al heel snel duidelijk. De thuisclub had veel meer moeite met scoren dan de gasten uit Oentsjerk die de ene na de andere bal door de korf mikten. Maar ze werden van de kant af scherp gehouden door coach Johan Linthof en dat betekende dat ze absoluut niet konden en mochten verzaken, een gevaar dat uiteraard levensgroot op de loer lag. Als het zo makkelijk gaat is de verleiding groot om het wat rustig aan te doen, maar zo zit dit team en zeker de coach, niet in elkaar. En dat betekende dat de toeschouwers, niet echt talrijk, maar ze waren er wel degelijk, toch konden kijken naar een wedstrijd die best aardig was om naar te kijken. Die amusementswaarde moest komen van het vertoonde spel en de vele treffers, want daar waren hele mooie bij. Van de spanning moest deze ontmoeting het logischerwijze niet hebben, die was er al heel snel uit.

eerste helft
Ik ben wat later dan gepland en dus staat de klok op het fraaie complex al op acht en de teller op 2-13. Pragmatisch bekeken zou je eigenlijk wel weer naar huis kunnen gaan, immers, game over, maar nu we er toch zijn... Ik heb De Wâlden A1 al een tijdje niet zien spelen en ik heb begrepen dat ze kampioen zijn geworden. Tijd dus om ze weer eens in actie te zien, ik heb ze in de zaal een paar keer bezig gezien en de herinneringen die ik daarvan over heb gehouden waren uiterst positief. Met andere woorden: 'moai ploechje'. Het vereist geen echte kennersblik om te zien dat hier sprake is van een ongelijke strijd. In feite is De Wâlden veel te sterk voor De Pein, het enige dat beide ploegen gemeen hebben is de strijdlust en de inzet. Daaraan ontbreekt het zeker niet, beide teams gaan volop de strijd aan en dat levert een levendig spelbeeld op. Het onderscheid is dat de gasten maar heel weinig kansen nodig hebben om te score, waar de thuisclub juist vele malen moet aanleggen om de bal door de korf te krijgen. Dat lukt dan ook maar mondjesmaat, als scheidsrechter Jeen Meinsma, hij leidt dit duel soepel zonder op te vallen, altijd een goed teken, voor de rust fluit, staat er een overduidelijke 4-18 op het scorebord. De enige vraag die zich opdringt, is hoe groot de uitslag zal worden. Met andere woorden: gaat De Wâlden door of 'kommt Bruder Leichtfuss ins Spiel', zeg maar, schakelen de gasten een paar tandjes terug.

tweede helft
Van dat terugschakelen is geen sprake, De Wâlden houdt het gas er stevig op en 'spilet net mei ien hân op 'e rêch'. En omdat ook De Pein er vol voor gaat, blijft de wedstrijd, ondanks dat enorme gat in de score, het aanzien zonder meer waard. Spannend wordt het uiteraard niet, De Pein slaagt er nog maar één keer in te scoren, waar De Wâlden liefst 15 keer de korf vindt. En dat betekent dat de wedstrijd eindigt in een 5-33 zege voor de gasten uit Oentsjerk. Vaak is dit soort wedstrijden 'niet om aan te gluren', maar beide ploegen mogen een compliment delen: ze hebben er alles aan gedaan en meer kun je niet verwachten. Eigenlijk pleit een dergelijke uitslag voor een betere, een beter gefinetunede competitie-indeling. 

Binne Kramer

{gallery}Syta/pein2518{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie