25
do, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - In 2018 werd voor de 25ste keer de Slach om e Mar georganiseerd. Deze was nog geheel op de traditionele manier met zowel deelname van alle basisscholen uit Burgum alswel de startlocatie in het centrum. Destijds twijfelde het bestuur of er nog wel een 26ste editie zou komen. Toch werd er besloten om ook voor de 26ste keer de Slach om e mar te organiseren. En wel op 11 april. Deze editie kenmerkte zich door de nieuwe startlocatie, namelijk het Wetter- en Willepark in Burgum.


Omdat het steeds lastiger wordt om de hele organisatie van zo’n evenement rond te krijgen is er door het bestuur gekozen voor een andere opzet. De wegwedstrijd welke 26 keer georganiseerd werd zal vervangen worden door een trailrun.

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is.

Het bestuur heeft daarom 3 prachtige, met name, onverharde routes gemaakt welke allen rondom Burgum te lopen zijn. Het gaat om een 24 km, 18 km en een 10 km.

Alle informatie is te vinden op onze website www.burgumtrail.nl

De datum zal hetzelfde zijn als de ‘oude’ Slach om e Mar, namelijk 11 april 2020.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie