29
ma, nov
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Voor ronde 11 waren de schuivers uit Britsum en wijde omgeving naar de damarena van cafe de Haven gekomen om de laatste ronde voor de landelijke competitie te spelen. Dit treffen in de 2e klasse A vond plaats voor de 10e keer in het bestaan van dit team van TTS. Door de overwinning van vandaag werd de balans van uitslagen gelijk getrokken in 5 tegen 5 zoals door voorzitter Karel de Bruin in zijn openingswoord al was voorspeld.


Na de start heerste er een serene stilte aan het begin van deze match. Al gauw kwam hierin verandering toen Steven Veenstra zijn opponent Klaas Koopman te grazen nam en uiteindelijk 2 brikjes voorsprong behaalde. Gezien zijn leeftijd ( 92 jaar) werd Klaas dit foute niet aangerekend.

Joop (slagzet)de Graaf was de volgende die de zaal in beroering bracht. In de uiterste hoek van de zaal had hij stiekem weer één van zijn betoverende zetjes op het bord geposteerd. Tegenstander Ruurd Winkel schrok zich een hoedje en kon hem alleen maar feliciteren.

Karel de Bruin en Eeltsje Terpstra deelden in rap tempo de punten terwijl Tjidsger Veenstra ondertussen het onderspit moest delven tegen Yke Miedema. Yke verscheen hierdoor trots in het blauw in toernooibase.

De tegenstander van Anton van der Ploeg meester Sjoerd Schaaf had BEGB terug in de race kunnen brengen door een slagzet te benutten. Toen hij dit naliet was Anton niet zeker meer en bood remise aan. Gezien de rating werd dit direct door Sjoerd geaccepteerd.

Op bord 1 speelden Gerrit Terpstra en Pieter Dijkstra. In een complexe stand werd daar na 40 zetten besloten tot remise. In de analyse bleek dit waarschijnlijk ook de uitslag te zijn.

Een prestatie van nivo werd geleverd door Hylke Schaaf en Ype Kroodsma.

Onder grote belangstelling werd halverwege geconstateerd dat op onverklaarbare wijze een brikje was verdwenen. Sportief als ze waren werd halverwege de middag opnieuw gestart en bleek er een Mouwincident te hebben plaatsgevonden. Met de remise als uitslag was Ype het meest tevreden.

Cees Dijkstra kreeg in een spannende eindstand door een blunder offer

van Sietse Bronger de puntjes cado waardoor de tussenstand op 10 kwam.

Met nog 2 potje te gaan een uitstekend vooruitzicht.

De Feanster Pieter Dijkstra had met Alex Hoekstra een voorkeurspositie gekregen midden in de zaal met het meeste licht. Dit gebeurde op verzoek van Alex maar Pieter was maar wat blij want dit kwam zijn foto aktiviteiten ten goede. In hoeverre dit tussentijds registreren is toegestaan moet reglementair maar eens worden onderzocht. De uitslag van 2 0 stemde Pieter tevreden.

Dat Sietse Jonker gehakt maakte van de stand van de geroutineerde Jan Peters mag ook wel worden genoemd. In een monsterachtige aanval werd Jan min of meer gedeklasseerd. Jan vertelde de reporter eerder deze week al dat hij op zoek was naar zijn oude vorm. Dit werd vanmiddag door Sietse bevestigd.

Met de uitslag van 14 tegen 6 werd uiteindelijk de middenmoot behaald in de eindrang schikking.

Als beloning werd Ni Hao in Harkema onveilig gemaakt zoals uit de foto blijkt.

Details:

Gerrit Terpstra - Pieter Dijkstra 1-1

Steven Veenstra - Klaas Koopman 2-0

Anton vd Ploeg - Sjoerd Schaaf 1-1

Karel de Bruin - Eeltsje Terpstra 1-1

Cees Dijkstra - Sietse Bronger 2-0

Sietse Jonker - Jan Peters 2-0

Tjidsger Veenstra - Yke Midema 0-2

Ype Kroodsma - Hylke Dijkstra 1-1

Pieter Dijkstra - Alex Hoekstra 2-0

Joop de Graaf - Ruurd Winkel 2-0

Einduitslag 14-06

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie