17
vr, sept
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Nadat zaterdag in de landelijke competitie een uitstekend resultaat werd behaald mochten de Feanster schuivers vanavond al weer aantreden in de Friese hoofdklas. Gespeeld moest worden tegen het team van de gefuseerde clubs Oerterp en Drachten 2.Deze fusieclub kan beschikken over een groot arsenaal aan spelers en komt in wisselende samenstelling uit.


Ondanks dat ze reeds gedegradeerd waren bleken er toch een tweetal kanonnen te worden ingezet hetgeen betekende dat ze de derby goed wilden afsluiten.

TTS voorzitter Karel de Bruin ging iets te voortvarend van start tegen Iskander Al Sarayfi. Het te opportunistische spel werd door Iskander

vakkundig afgestraft en een nederlaag was een feit.

Gerrit Terpstra kreeg van oud ploeggenoot Fokke Heidsma een cadootje in de schoot geworpen met een 3 om 3 dam. Het restant van de partij was slechts een tijdsbesteding om de avond rond te krijgen.

Jan Kunnen kon het bij lange na niet bolwerken tegen Oerterp voorzitter Ultsje Hosper. Een overmacht aan dammen werd hem fataal.

Anton van der Ploeg had ook schade opgelopen met een schijfverlies tegen Miente Perawaarbij door Anton alle risico’s werden genomen. Desondanks bleef er een explosieve stand op het bord maar Miente verzaakte echter niet en maakte in het eindspel geen foute beslissing en trok de winst naar zich toe. Voor de echte liefhebbers staat de stand op foto 3 Invaller Rein van der Wal wist de sterkste speler van de tegenstander Richard Koot met een slagzet te vloeren. Voor Rein een leuk resultaat en zelfs in blauw in toernooibase betekent een sterke ratingverbetering.

Het onverwachte verlies van Joop de Graaf tegen Sietse Boonstra zorgde uiteindelijk voor een 8 tegen 4 nederlaag .Ondanks het feit dat TTS niet altijd in de sterkste opstelling kon uitkomen werd een plaatsje in de

middenmoot van de Friese hoofdklasse bereikt.

Details:

TTS Oerterp-Drachten.

Rein van der Wal - Richard Koot 2-0

Karel de Bruin - Iskander el Sarayfi 0-2

Gerrit Terpstra - Fokke Heidsma 2-0

Anton vd Ploeg - Miente Pera 0-2

Jan Kunnen - Ultsje Hosper 0-2

Joop de Graaf - Sietze Boonstra 0-2

Eindu

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie