28
zo, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Overige sporten
NOARDBURGUM - Het was gezellig druk zaterdagmiddag op de vernieuwde baan van Fiets Cross Club De Heideclub in Noardburgum. Ruim 100 rijders tussen 5 en 53 jaar jong fietsten in verschillende heats en categorieën hun wedstrijden om of voor de Noordcup. De wedstrijden begonnen stipt om 14.00 uur en kort voor 17 uur waren de laatste finales gefietst. De vernieuwde 310 meter lange fiets cross baan is de enige in Fryslân en is geschikt voor wedstrijden op elk niveau.


Een kleine sport, maar wat was het druk op de helemaal vernieuwde baan van Fiets cross club De Heideclub aan de Westersingel in Noardburgum. Het was zeker bij het parkeren erg druk, ook ‘buurman’ steenhandel Boonstra organiseerde een open dag (dagen) waar veel bezoekers op af kwamen.
Voor het eerst werden er deze dag wedstrijden georganiseerd op de vernieuwde baan waar heel veel veranderd is. Het Parc Fermee (opstelplaats vlak voor de wedstrijden) is verplaatst om zo meer ruimte voor bocht 3 te maken. Eigenlijk op de startheuvel na is verder alles ‘op de schop’ geweest. Heel veel vrijwilligers binnen de club zijn er lang mee bezig geweest. Het resultaat mag er zijn, het is echt heel mooi geworden.
Een mooie baan die voldoet aan alle eisen om ook ‘grote’ wedstrijden te mogen organiseren. Die eerstvolgende ‘grote’ wedstrijd is al op 13 mei als het Fries kampioenschap er verreden gaat worden. Deze wedstrijden vangen aan om 11 uur.
Deze zaterdag waren ruim 25 vrijwilligers aanwezig die daarvoor op de juiste plaatsen stonden. Uiteraard in de kantine, maar natuurlijk ook verschillende posities op en rond de baan.

Vandaag dus wedstrijden om de Noordcup. Even voor 14 uur arriveerde ik en ervoer het parkeer probleem maar een hulpvaardige jongeman wees mij een plekje nog redelijk dichtbij de ingang van de baan. Dan het terrein op en zoeken naar de man die voor fietscrossend Fryslân en de omliggende provincies best wel veel doet, Meneer Jitze. Hij zat in het zenuwcentrum waar uitslagen, deelnemerslijsten en alle verdere organisatorische dingen geregeld werden.
Uiteraard kreeg ik de gelegenheid om daar te komen waar de mooiste foto posities waren.

Van de wedstrijden zelf snapte ik eerlijk gezegd niet veel, ja de coureurs maken 1 ronde van 310 meter en wie het eerste over de finish lijn kwam had gewonnen. Maar het ging snel, heel snel achterelkaar aan. En ondanks dat de heren omroepers prima verslag deden ging het voor mij persoonlijk wel snel. Foto technisch wel mooi, continu zijn er rijders in de baan.
Rit 1 was nog net niet de finisht gepasseerd of rit 2 was al begonnen. Volgens mij waren er 23 heats die binnen een half uur verreden waren. Alle deelnemers fietsen hierna nog 2 keer heats waarna halve finales volgden. Uiteraard ook ‘grote’ finales.
Winnaars, verliezers en dus uitslagen weet ik niet, die zullen waarschijnlijk wel op www.fccdeheideclub.nl komen te staan.

Een mooie gezellige club, met cross fiets liefhebbers en een prachtige vernieuwde baan. Misschien ga ik ook op 13 mei er even naar toe, u ook ? de koffie is er in ieder geval prima !

Jan Kamminga  

{gallery}Syta/race16417{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie