13
ma, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - In de damarena van Café de Haven in Drachten waren 28 dammers neergestreken om uit te komen in de 2e ronde van het zomertoernooi Fryslan. Dit damtoernooi staat open voor alle dammers en Fryslan en wordt beurtelings door Surhuisterveen of Mildam georganiseerd door de damclubs ter plekke. Maar liefst 2 dames doen mee aan deze wedstrijd. Rika van Leeuwen uit Drachten wist haar 2e wedstrijd te winnen van Hielke Luik uit Mildam.


Haar collega Rennie Bloemsma uit Heerenveen moest haar meerdere erkennen in de routinier Willem Lep uit Stiens. TTS speler Luitzen van der Heide liep aan tafel 1 in een zetje tegen de kanshebber voor de titel Reinout Sloot uit Leeuwarden. Zijn collega TTS er uit Drachten Karel de Bruin was toen al hetzelfde overkomen tegen Siep Altena uit Balk. Siep nestelde zich hierdoor fraai in de kop van de ranglijst.
Ook Jelle Jongsma uit Oudehorne wist een slagzet op het bord te fabriceren waarvan Harm Terpstra uit Veenwouden het slachtoffer werd. Piet Wiersma uit de Triemen won van Gerard Weinants uit Mildam en Piet bezet hierdoor een gedeelde koppositie met de eerder genoemde Reinout Sloot.
Jon Hiemstra uit Harkema boekte eveneens zijn 2e overwinning tegen Hans Hoks uit Heerenveen maar door het tegenstandersgemiddelde staat hij iets lager in de ranglijst.
Geert Rozenberg stuurde teamgenoot Klaas Mondria de bietenbrug op en haalde de 2 puntjes binnen.

Alle Uitslagen:

Luitzen van der Heide - Reinout Sloot 0-2
Gerrit Terpstra - Henk Hosper 2-0
Pieter Dijkstra - Henk Jonker 1-1
Douwe Douma - Martin Boersbroek 1-1
Siep Altena - Karel de Bruin 2-0
Jelle Jongsma - Harm Terpstra 2-0
Sietse Jonker - Wim Riddersma 1-1
Klaas Mondria - Geert Rozenberg 0-2
Sape Hiemstra - Sijtze Terpstra 1-1
Rika van Leeuwen - Hielke Luik 2-0
Gerard Weinants - Piet Wiersma 0-2
Willem Lep - Rennie Bloemsma 2-0
Sjouke Zijlstra - Joh vd Meulen 2-0
Hans Hoks - Jan Hiemstra 0-2

Ranglijst na 2 ronden:
1. SIetse Jonker Oudega 1.375
2. Piet Wiersma de Triemen 1.250
3. Reinout Sloot Leeuwarden 1.250
4. Geert Rozenberg Mildam 1.250
5. Gerrit Terpstra Bakkeveen 1.250

Dinsdag 16 mei wordt ronde 3 gespeeld in de Hof van Schoterland te Mildam.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie