13
ma, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Tjalling en Bert Oegema hadden zich juist voor de sluitingsdatum opgegeven om aan de derde ronde deel te nemen in het toernooi. Tjalling had geloot tegen de winnaar van vorig jaar Sipke Doller en wist zich uitstekende staande te houden zodat remise de enigste juiste uitkomst was.



Zoon Bert vorig jaar winnaar in de B groep ging ook uitstekend van start en wist de sterke Henk Jonker uit Oudega met een nul naar huis te sturen in een positioneel overmachtsspel. Met beide mannen dient dit jaar terdege rekening te worden gehouden.

Kroegbaas Henk Hosper en PFDB bestuurslid Reinout Sloot hadden reeds om 17.00 achter het bord plaats genomen daar er die avond nog andere verplichtingen op het spel stonden. Toen de overige deelnemers gingen plaatsnemen besloten deze heren tot remise.

Hielke Luik wist ploeggenoot Rennie Bloemsma te verslaan en gezien het ratingverschil verscheen Hielke in het blauw in toernooibase.

Ook de nieuwe instapper Wim van der Molen van de thuisclub deed van zich spreken door een foutieve afruil van Harm Terpstra uit Feanwalden direct af te straffen.

Op diverse borden waren er weer combi’s te bewonderen o.a. bij Sietse Jonker tegen Piet Wiersma-

Klaas Mondria tegen Jon Hiemstra en Gerrit Terpstra tegen Marten Zijlstra. In alle gevallen ging de eerstgenoemde met de volle buit naar huis.

De meeste supporters waren te zien bij de pot tussen Karel de Bruin uit Drachten en Douwe Douma uit Twijzelerheide. Inzet was winst of remise en het werd remise.

Alle uitslagen:

Henk Hosper - Reinout Sloot 1-1

Sietse Jonker - Piet Wiersma 2-0

Sipke Doller - Tjalling Oegema 1-1

Luitzen vd Heide - Siep Altena 1-1

Bert Oegema - Henk Jonker 2-0

Wim Riddersma - Geert Rozenberg 2-0

Marten Zijlstra - Gerrit Terpstra 0-2

Pieter Dijkstra - Jelle Jongsma 2-0

Karel de Bruin - Douwe Douma 1-1

Martin Boersbroek Joop de Graaf 2-0

Harm Terpstra - Wim vd Molen 0-2

Sape Hiemstra - Hans Hoks 0-2

Sjoerd vd Molen - Willem Lep 1-1

Sjouke Zijlstra - Sijtze Terpstra 1-1

Jon Hiemstra - Klaas Mondria 0-2

Gerard Weinants - Rika van Leeuwen 2-0

Rnnie Bloemsma - Hielke Luik 0-2

Maandag 22 mei wordt ronde 4 gespeeld in Surhuisterveen. I.v.m. de deelname van meerdere spelers aan het toernooi in Salou( Spanje) is er sprake van een uitgedunde versie.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie