01
zo, okt
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HARKEMA-OPENDE. Het regiotoernooi van Harkema-Opeinde is een prooi geworden voor de voetballers van de organiserende vereniging. De Harkemasters rekenden af met Houtigehage, VVT en Udiros en eindigden zo op de eerste plek. Vanwege de restricties m.b.t. het Coronavirus waren er op de editie van 2020 “slechts” vier teams te bewonderen. Desondanks was de publieke belangstelling behoorlijk te noemen. Dat terwijl Harkema en omstreken gedurende het toernooi flink werd geteisterd door hoosbuien.

De middag begon voor de gastheer met de derby tegen Houtigehage. In de voorbije jaren had Harkema het vaak verrassend lastig tegen de Hagenaren. Dat was dit keer minder het geval, al slaagden de groengelen er zeker voor de helftwisseling zelden in echt gevaarlijk te worden. Na de onderbreking werd het voor de zondag vijfdeklasser steeds meer een kwestie van tegenhouden. Dat lukte tot halverwege het tweede bedrijf. Toen was het Hille Postma die een steekpass van Ronald van der Wal afrondde. Dit bleek tevens het enige doelpunt van de partij. Op veld B had Udiros aanzienlijk minder moeite met VVT. De ploeg uit Twijzelerheide kwam door een doelpunt van Yoeri Koelstra rap op voorsprong. Daarna was het vooral Us-Doarp-Is-Ryk-Oan-Sport dat de klok sloeg. Na voltreffers van Bas Leenstra (2x), Oebele Schokker en Jetse Heida stokte de teller bij 4-1.

Voor de winnaar van 2019 – VVT- was het daarna zaak om de thuisploeg te verrassen om uitzicht te houden op titelprolongatie. Aanvankelijk leek er best een stunt in te zitten. De piepjonge ploeg van VVT kreeg in de beginfase een tweetal heel aardige kansen. Deze werden niet benut. Harkema-Opeinde nam daarna het initiatief over. Het zou tot in de tweede helft duren eer er gedoelpunt werd. Vlak na het intermezzo opende Geert van der Tuin de score uit een mooie aanval waarbij ook Paul van der Heide en Ronald van der Wal betrokken waren. Het was de eerste treffer voor de 18-jarige Van der Tuin in Harkema-Opeinde 1, nog geen 60 seconden later direct gevolgd door nummer 2. VVT was toen KO. In het kwartier dat resteerde tot het laatste fluitsignaal, drukte Harkema nog tweemaal af. Goed doorzettend werk van Ronald van der Wal – normaliter back maar nu zeer verdienstelijk linksvoor – werd door Van der Wal zelf doeltreffend afgerond. Vijf minuten later bracht Van der Wal Gerard Spinder in stelling die de 4-0 in het doel prikte. Een doelpuntrijk treffen was er ook op veld B, waar Udiros Houtigehage met 2-4 klop gaf. Spannend werd het hier geen moment, daar Udiros eerst een 0-4 voorsprong bewerkstelligde dankzij Oebele Schokker, Jelmer Brouwer, Pieter Groenland en een ED-tje. Jacques van der Schaaf en Maiko van der Werff zorgden voor een draaglijker score vanuit Houtigehaagster oogpunt.

Door deze uitslagen moest Harkema-Opeinde de laatste wedstrijd van de dag winnen van Udiros om aanspraak te maken op plek 1. Het zag er aanvankelijk naar uit dat dit een hele klus zou worden. De eerste 5 minuten had de formatie van Willem Schokker een overwicht. Zoals wel vaker was het Harkema dat toesloeg. Niet één keer, maar drie keer en dat in 7 minuten tijd. Het begon bij een verre trap van Harkema-goalie André de Graaf die over de Udiros-defensie viel. Paul van der Heide zette de turbo aan, liet de laatste verdediger zijn hielen zien en bleef alleen voor het vijandelijke doel koel. Vijf minuten later was de Udiros-goalie opnieuw kansloos. De manier waarop de 2-0 tot stand kwam kreeg zelfs bij de neutrale aanwezigen de handen op elkaar. Een prima uitgevoerd driehoekje tussen Gerard Spinder, Paul van der Heide en Hille Postma werd door laatstgenoemde afgerond. Nauwelijks bekomen van dit hoogstandje, was ook de 3-0 een feit. Hille Postma maakte ter hoogte van de achterlijn een prima actie en zette Ids van der Ploeg voor een leeg doel. De wedstrijd leek op dat moment beslist maar niets was minder waar. De blauwhemden beten tot de pauze flink van zich af en kregen een kwartet prima kansen, waarvan minstens de helft benut had mogen worden. Zelfs een kopbal voor leeg doel was niet aan de Nijehornsters besteed. Toen de ploegen van helft waren geruild zette dit spelbeeld zich nog even door, maar opnieuw waren twee prima mogelijkheden voor Udiros niet voldoende iets terug te doen. Spannend werd het daarom nimmer. In de slotfase hees Udiros de witte vlag en had de zege van Harkema ruimer uit kunnen vallen. Dat gebeurde niet en dat zou ook geflatteerd zijn geweest. Ondanks de afwezigheid van drie verdedigende krachten greep Harkema zo zonder tegentreffers de toernooiwinst. Plek 3 was er voor VVT. De “Heidepyken” boekten op het einde van de middag een zege door Houtigehage met 4-2 te verslaan. Bauke Postma, Nord Gasker, Yoeri Koelstra en een ED-tje kwamen in de boeken als VVT-productie. Andries Woudstra Jr. en Wiebe van der Meer scoorden voor Houtigehage.

Alle uitslagen op een rijtje:
Harkema Opeinde-Houtigehage 1-0
Udiros-VVT 4-1
VVT-Harkema Opeinde 0-4
Houtigehage-Udiros 2-4
Harkema Opeinde-Udiros 3-0
VVT-Houtigehage 4-2

De eindstand:
1.Harkema-Opeinde 3-9 (08-00)
2.Udiros 3-6 (08-06)
3.VVT 3-3 (05-10)
4.Houtigehage 3-0 (04-09)

Na afloop werden arbiter Theo Beijert uit Marum, Jos Vonk uit Hurdegaryp en Johannes van Houten uit Surhuisterveen bedankt voor bewezen diensten. Ondanks alle beperkingen die er momenteel zijn was het een gezellige en geslaagde middag.

{gallery}Luc/2020/opende2{/gallery}

Foto's: Klaas Elzinga

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie