15
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft thuis in een aantrekkelijk duel met 2-0 van Scheveningen gewonnen. De thuisploeg zat al vroeg op rozen: Jorco van Hezel zorgde binnen vijf minuten voor de 1-0. Het spel ging daarna gelijk op, met kansen voor beide ploegen. Een tweede goal viel pas twee minuten voor tijd. Toen besliste Heine Uuldriks met een kopbal de wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Rechtsbuiten Mehmet Aldogan schoot voorlangs. Snel daarna kwam Harkemase Boys al op voorsprong. Doelman Sven Wolsheimer had een hoekschop van Oebele Schokker niet klem. Na een korte scrimmage schoot Jorco van Hezel van dichtbij de 1-0 binnen. Nog voordat er tien minuten gespeeld waren, kreeg Tim Peters twee grote kansen op de gelijkmaker. De topscorer van Scheveningen stuitte eerst op Erick Jansema en kort daarna schoot Peters van dichtbij naast.

Het vervolg van de eerste helft ging gelijk op, met voor Harkemase Boys dus de vroege voorsprong als meevaller. Na een vlotte aanval kreeg Van Hezel een kans op zijn tweede van de middag, maar het lukte hem niet om de bal bij de eerste paal direct te controleren. Uiteindelijk strandde de poging van Van Hezel in het zijnet. Aan de andere kant kreeg Leroy Resodihardjo een vrije kopkans. Hij mikte een meter te hoog. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om te scoren: na een counter zag Matthijs Hardijk zijn poging gekeerd worden door Wolsheimer. Voor Scheveningen kreeg Aldogan na een fout in de Friese opbouw weer een kans. Jansema voorkwam erger.

Na rust produceerde beide ploegen minder uitgespeelde kansen. Door standaardsituaties was er af en toe toch gevaar voor de goals, vooral voor die van Jansema. Tim Peters ging door met het missen van kansen. Uit een corner van Mitchell de Vlugt viel de bal precies voor de voeten van Peters, die op de rand van het doelgebied stond. Peters haalde stijlvol in een keer uit, maar de bal ging meters over.

In het slotoffensief kreeg de ploeg van John Blok opnieuw een kans uit een corner. Centrale verdediger El Moussaoui stond precies goed bij een afgeslagen bal. Zijn schot verdween via de schouder van Erich Jongeling over de achterlijn. Kort voor tijd besliste Harkemase Boys het duel. Jordy van Wijk pakte op de helft van Harkemase Boys de bal af van Resodihardjo. Via Matthijs Hardijk belandde de bal bij Oebele Schokker op rechts: terugleggen op Johnny de Vries, die voorzette. Heine Uuldriks was eerder bij de bal dan Wolsheimer en kopte de bal in het lege doel.

Kostbaar puntverlies voor Scheveningen in de strijd om plek 3, die met een beetje geluk nog recht geeft op nacompetitievoetbal. Harkemase Boys is daar al van verzekerd, dankzij de periodetitel. Met de overwinning op Scheveningen zijn de Boys ook terug in het linkerrijtje. Er staan nog twee competitiewedstrijden op het programma. Zaterdag gaat Harkemase Boys op bezoek bij Capelle. Een week later speelt de ploeg van Henk Herder thuis tegen FC Rijnvogels.

Scoreverloop: 5. Jorco van Hezel 1-0, 89. Heine Uuldriks 2-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Klaas Schotanus, Henny Bouius, Johnny de Vries, Oebele Schokker, Simon IJzerman (78/Jordy van Wijk), Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks, Jorco van Hezel (86/Robert Stelpstra)

Opstelling Scheveningen: Sven Wolsheimer, Esin Gula, Michael Ros, Samir El Moussaoui, Ricardo Samoender (78/Michael Scholten), Peter Jungschläger (72/Barry Rog), Leroy Resodihardjo, Mitchell de Vlugt, Mehmet Aldogan (68/Sandro Calabro), Marvin Nieuwlaat, Tim Peters.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121