15
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
SURHUISTERVEEN - Alleen een wonder kan ’t Fean ’58 nog redden van rechtstreekse handhaving in de derde klasse. In Kollum kregen de blauwhemden een - overigens geflatteerd - pak slaag (7-1), terwijl mede-concurrenten Minnertsga en VIOD de volle winst pakten. Daardoor zakten de Feansters naar de twaalfde plaats. De laatste wedstrijd is thuis tegen Minnertsga, dat één punt meer heeft verzameld. Hetzelfde aantal als VIOD. Alleen bij winst op Minnertsga en bij verlies van VIOD thuis tegen het reeds gedegradeerde AVC is directe handhaving nog mogelijk.

Anders wacht de nacompetitie. In eigen hand heeft de ploeg van trainer Yko de Boer het dus niet meer.

De thuisclub startte overdonderend. Na vijf minuten stond er al een 2-0 stand op het scorebord. De uitblinkende Benjamin Zondervan passeerde drie verdedigers, waarna de geheel vrijstaande Randy van Malsen kon binnentikken (1-0). Drie minuten later pakte Gerard van Zonneveld een te korte terugspeelbal op, waarna Van Malsen zijn tweede goal liet aantekenen (2-0). Na een kwartier kreeg Zondervan het opnieuw op de heupen, omspeelde twee tegenstanders en scoorde deze keer zelf (3-0).

Toch herpakte ’t Fean ’58 zich. Langzamerhand trokken de bezoekers de wedstrijd meer naar zich toe. Dat resulteerde na een half uur spelen in een doelpunt van Joost Nieuwenhuis na aangeven van Raoul Dijkstra (1-3). De aansluitingstreffer zat eraan te komen. Vlak voor rust verscheen Erwin Tabak twee maal alleen voor doelman Andries Dijkstra, maar beide keren redde de Kollumer goalie.

Meteen na de rust kreeg ’t Fean ’58 opnieuw twee grote mogelijkheden, maar Joost Nieuwenhuis (naast) en Raoul Dijkstra (over) misten. Na een kwartier kantelde de wedstrijd. Benjamin Zondervan velde het definitieve vonnis, na aangeven van Gerard Zonneveld (4-1). De blauwhemden speelden vanaf toen alles of niets. Het werd niets, want de schietgrage Kollumers counterden effectief. Eerst scoorde topscorer Gerard Zonneveld (5-1), waarna Randy van Malsen nog tweemaal doel trof (7-1).

Toch was er nog wat te vieren in Surhuisterveen. Het tweede elftal won met 4-1 van Dokkum 2 en promoveerde na één jaar al weer naar de eerste klasse.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121