15
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft met 2-1 verloren van Capelle. Vervelender waren de twee rode kaarten die de Friezen opliepen. Na een vroege achterstand kwam Harkemase Boys via Heine Uuldriks al snel weer op gelijke hoogte. Een kwartier voor rust pakte Johnny de Vries rood. In de tweede helft werd het 2-1 voor Capelle na een eigen doelpunt van Harkemase Boys. In de slotfase pakte Simon IJzerman z'n tweede gele kaart en dus eindigde Harkemase Boys het duel met negen spelers.

Op een zonovergoten sportpark 't Slot begon de thuisclub sterk aan het duel. Na een goede actie van de gevaarlijke linkgsbuiten Olaf van der Sande kwam Joey Kleijn in het strafschopgebied aan de bal. Hij werd net voldoende lastiggevallen door Erich Jongeling, waardoor zijn schot aan kracht miste. Toen Harkemase Boys met een paar kansjes beter in de wedstrijd leek te komen, opende Tim Vincken de score. De oud-speler van onder meer Feyenoord combineerde met Kleijn en schoof de bal langs Erick Jansema: 1-0.

Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten. Vijf minuten later zag Simon IJzerman Matthijs Hardijk vertrekken op rechts. Na een mooie bal tussen twee verdedigers door kwam Hardijk aan de bal. Zijn voorzet werd van dichtbij afgemaakt door de scherpe Heine Uuldriks. Dat was ook ongeveer het laatste wapenfeit van Harkemase Boys voor rust, want het laatste kwartier van de eerste helft moesten de Friezen het al doen met een man minder. Johnny de Vries trapte na en moest met rood van het veld. Kort daarvoor was Klaas Schotanus al gewisseld vanwege een hamstringblessure.

Capelle wilde direct profiteren van de manmeersituatie en ging vol op de aanval. Dat leverde de thuisploegen nog voor rust een paar grote kansen op. Rutger de Bos schoot na een lange rush naast, Van der Sande stuitte na een goede actie op Jansema en ook Gertjan Rothman en Vincken zagen pogingen gekeerd door de doelman.

Harkemase Boys haalde de rust dus met 1-1. In een open beginfase van de tweede helft waren er grote kansen voor beide ploegen, waarbij meerdere keren het houtwerk werd geraakt. Al binnen een minuut raakte Van der Sande de paal. Drie minuten later eindigde een bekeken poging van Oebele Schokker op de lat en nog voordat er tien minuten gespeeld waren, schoot ook Rothman op de paal. Direct daarna kwam Harkemase Boys jammerlijk weer op achterstand. Na een goede pass van Rothman kon Van der Sande voorzetten vanaf de rechterflank. Voor spits Kleijn was de voorzet net te scherp, maar daardoor liep Erich Jongeling de bal in eigen doel: 2-1 voor Capelle.

Het vervolg van de wedstrijd was lang vrij saai. Capelle had de voorsprong te pakken en leek niet door te kunnen of willen drukken. Harkemase Boys was met een man minder niet slechter, maar het lukte de Friezen evenmin om grote kansen te creeren. In de slotfase gebeurde er eindelijk weer iets. Erick Jansema had een knappe redding in huis op een hard schot van Carlo de Reuver. Harkemase Boys moest de laatste minuten zelfs met negen man spelen, nadat Simon IJzerman zijn tweede gele kaart pakte. Beide ploegen waren met een vrije trap nog eenmaal dicht bij een treffer. Jansema keerde de poging van Rothman stijlvol en aan de andere kant deed Bradley van der Meer hetzelfde bij de vrije trap van Bjorn Adams.

Het bleef dus bij 2-1 in een lastige wedstrijd voor Harkemase Boys, vooral door de vroege rode kaart. Omdat de meeste andere middenmoters ook punten verspeelde, blijft Harkemase Boys op de achtste plek staan. Capelle is dankzij de overwinning definitief veilig. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma voor Harkemase Boys. FC Rijnvogels komt op bezoek. Het duel op De Bosk begint om 15:00 uur.

De woensdag daarna start de nacompetitie voor Harkemase Boys. De ploeg van Henk Herder speelt dan thuis tegen de nummer 15 van de Tweede Divisie. Daarvoor komen nog drie ploegen in aanmerking: UNA, HHC Hardenberg en Spakenburg.

Scoreverloop: 14. Tim Vincken 1-0, 20. Heine Uuldriks 1-1, 57. Erich Jongeling (eigen doelpunt) 2-1

Opstelling Capelle: Bradley van der Meer, Stefan Dams (75/Carlo de Reuver), Kai Fens (58/Jami Jaliens), Frank Karreman, Bram de Bruin (85/Quincy Oosterom), Rutger de Bos, Sandin Avdic, Gertjan Rothman, Tim Vincken, Joey Kleijn, Olaf van der Sande

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Jens Jurn Streutker, Henny Bouius, Johnny de Vries, Klaas Schotanus (25/Jordy van Wijk), Simon IJzerman, Oebele Schokker (65/Bjorn Adams), Matthijs Hardijk (71/Robert Stelpstra), Heine Uuldriks

Bijz.: 32. Rode kaart Johnny de Vries, 83. Rode kaart Simon IJzerman (twee keer geel)

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121