15
wo, mei
0 Nieuwe art.

Voetbal
KOOTSTERTILLE - SC Kootstertille blijft het traditiegetrouw moeilijk houden met OKVC. Ging de eerdere thuiswedstrijd al verloren, de return leverde ondanks opnieuw een veldoverwicht ook al geen enkel punt op. Paal, lat en doelman Marko van der Zijl bleken wederom grote stoorzenders om de nacompetitie voor de Tilsters vroegtijdig veilig te stellen.

Je hebt van die wedstrijden waarin niets lijkt te lukken Ook het duel tegen OKVC, dat nog knokt om een vervangende periode, leverde SC Kootstertille geen vroegtijdige bevrijding. Vijf keer paal en vier keer lat getuigen weliswaar van voldoende kansen maar de feitelijke afronding ontbrak helaas.

Vanaf de aftrap nam SC Kootstertille het initiatief en was Wilco van der Heide dicht bij een snelle openingstreffer maar diens inzet verdween rakelings naast het doel van de thuisclub. Halverwege de eerste helft nam Jouke Waaksma Bzn de aangesneden bal van Harmen Tabak met het hoofd maar het speeltuig verdween ook al rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Even later herhaalde Waaksma zijn doelpoging maar knikte hij de bal ditmaal over het doel. Heine Hiemstra was nog het dichtst bij een voltreffer maar zijn verwoestende uithaal geselde slechts de lat. Even later was de dwarsligger opnieuw spelbreker voor de Tilsters toen doelman Marko van der Zijl de inzet van Harmen Tabak met de vingertoppen via van het aluminium tot hoekschop degradeerde. De tweede kans voor OKVC tien minuten voor rust leverde zowaar succes op. Martijn Delies ging na de genomen hoekschop koppend veel steviger het duel aan dan de Tilsters defensie en knikte de bal bij de tweede paal binnen; 1-0. Na de thee trok SC Kootstertille opnieuw het initiatief naar zich toe en leek Jouke Waaksma Bzn vijf minuten na de aftrap goed voor de gelijkmaker. Opnieuw zou de paal een treffer voor de Tilsters voorkomen. Een minuut later trof Harmen Tabak via een tegenstander ook al de paal en stuitte de bal na de vrije schop van Wilco van der Heide via doelman Van der Zijl voor de verandering maar eens via de onderkant lat het veld in. Het laatste kwartier werd de druk op de thuisclub nog meer opgevoerd en ondervond de ingeschoven Aize Storm ook de pechduivel door de bal vol op de paal te ranselen, zij het via een katachtige reflex van doelman Van der Zijl. Gerbrand Waaksma kopte vlak voor het einde de aangever van broer Jouke rakelings voorlangs alvorens OKVC het duel in de slotminuut met een tweede treffer definitief naar zich toe trok. Uiteindelijk was het Danny Mollema die in de counter de winst voor de thuisclub veilig stelde; 2-0.

De niet verwachte nederlaag eindigde voor SC Kootstertille derhalve in mineur en rest de slotwedstrijd om de nacompetitie alsnog te behalen. Het bezoekende Zeester zal hier ongetwijfeld niet aan mee willen werken want zelf een overwinning behalen kan mogelijk ook verlenging van het seizoen opleveren.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121