03
vr, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK - De A1 van De Wâlden, zeg maar het beloftenteam van de Trynwâldsters, won zaterdagochtend ruim, gemakkelijk en verdiend van De Pein A2. Want zo mag je een zege met de veelzeggende cijfers 19-6 toch wel kwalificeren. Zonder daarbij trouwens af te doen aan de kwaliteit en de inzet van de tegenstanders, want daar was niks mis mee. Het onderscheid was tamelijk simpel uit te drukken: De Wâlden was op alle fronten de betere ploeg: De Pein was goed, De Wâlden was beter.


De Wâlden trefzekerder dan De Pein
De Wâlden A deed het tegen De Pein A2 niet onverdienstelijk, om eens een understatement te gebruiken, maar coach Rutger Kloosterman was toch niet echt tevreden. Dat was te horen en te zien, hij riep ook met enige regelmaat een van zijn spelers of speelsters bij zich om 'het uit te leggen'. Ik kon niet goed volgen wat er nu precies uitgelegd werd, maar de betreffende spelers knikten begrijpend. Aan het spel en zeker niet aan de score had ik afgezien wat er nu precies niet goed ging, trouwens überhaupt niet dát er iets niet goed ging. Ik vond dat de thuisclub het prima deed en ze waren zowel individueel-technisch als team-tactisch de betere van de ploeg uit Opeinde. Maar daarvoor is Rutger Kloosterman coach en ik stukjesschijver. Het meest in het oog springende verschil was echter het feit dat De Wâlden meer kansen creëerde en dus ook de mogelijkheden had om daaruit meer, véél meer, doelpunten te maken. De uiteindelijke 19-6 sprak wat dat betreft boekdelen.

voorsprong
Ik ben wat aan de late kant, ik zou eigenlijk in Eastermar het paardenspektakel gaan bekijken, maar dat was wegens al dat water afgelast. Doorrijden naar Oentsjerk kostte net te veel tijd om tijdig aanwezig te zijn en dus staat het al 5-2. Zo, en dat na een klein kwartier, ze hebben er geen gras over laten groeien. Maar daarna duurt het even wat langer eer er opnieuw gescoord wordt: 6-2.  De Wâlden creëert zich wel de ene na de andere kans, maar laat er toch nog nog heel wat onbenut, bij niet alle spelers staat het vizier op scherp. Coach Rutger Kloosterman heeft het er druk mee, hij ijsbeert voortdurend langs de kant en bemoeit zich verbaal nadrukkelijk met het spel van zijn pupillen. Ze kunnen in zijn optiek blijkbaar nog beter, ik vind het zo al lang niet slecht moet ik zeggen. Als de scheidsrechter van dienst, Edgar Vellinga, hij doet het uitstekend in mijn op dat gebied niet zo deskundige ogen, leidt het duel op een prettige, rustige manier, voor de rust fluit, staat er 9-3 op het bord. Hij fluit als het moet en laat spelen als dat kan. Het bevordert de 'Spielfluss' op een aangename manier.

tweede helft
Ik zit hier prima in de rust, af en toe breekt zelfs de zon door en dat warmt de hele entourage aangenaam op. Na de pauze verandert er aan het beeld van de wedstrijd weinig, ook nu is De Wâlden de dominante ploeg en ook nu moet De Pein alles uit de kast halen om een al te grote achterstand te voorkomen. Dat lukt de gasten echter maar ten dele, ze worden niet weggespeeld, het is geen klassieke veegpartij, maar omdat De Pein moeite heeft met scoren, loopt de achterstand gestaag op. Pas op 11-4 kan De Pein weer een scoren, maar daarna duurt het tot 18-5 eer er nog eens wordt raak geschoten. Cijfermatig is het duel al lang en breed beslist, maar als wedstrijd blijft deze ontmoeting redelijk overeind, ook omdat de gasten blijven proberen om de stand een wat vriendelijker aanzien te geven. Vergeefs, maar het streven is loffelijk. De eindstand wordt bepaald op 19-6 en daarmee kan De Wâlden terugkijken op een prima overwinning. Ik ben niet in de gelegenheid om het mee te krijgen, maar eigenlijk ben ik wel benieuwd wat coach Kloosterman na afloop tegen zijn discipelen zal zeggen. Als ik speler was zou ik zeggen: 'coach, kijk even naar het scorebord'. Maar ik snap wel dat een coach ook uit een gemakkelijke en ruime overwinning een paar, zoals dat tegenwoordig heet, 'leermomenten' destilleert, immers, daar is hij coach voor.

Binne Kramer

{gallery}Syta/walden12917{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie