29
ma, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Korfbal
TYTSJERK - Zonder ook maar één moment echt in de problemen te komen kroonde De Wâlden zich zaterdagmiddag op bezoek bij De Parabool tot de kampioen van de eerste klasse B. De studenten hadden hun huiswerk gedaan en bespeelde de koploper met zeer extreem achterverdedigen. Maar door een snelle 0-4 voorsprong via Sjieuwke van der Veen en Lisette Henstra bleef De Wâlden de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en maakte het in de slotfase een gaatje van acht doelpunten: 16-24.

Dus maakten de emmers water na zeventig minuten in het hete Groningen plaats voor champagne en bier. ,,Vier weken geleden was Hoogkerk nog de grote favoriet”, lachte aanvoerster Lisette Henstra. ,,En nu staan we hier met bloemen en bier. Een mooie teamprestatie. Nu mogen we het gaan proberen in de overgangsklasse. Ik heb geen idee wat ons te wachten staat, want dat niveau hebben we met Tietjerk nooit gespeeld. Spannend, maar ik heb er zin. Hier doe je het uiteindelijk voor.”

Bij de terugkomst in Tietjerk was er een groot feest georganiseerd voor alle spelers én supporters, die meereisden in een dubbeldekker bus van Arriva. Zanger Ricky zorgde voor livemuziek en met alle aanwezigen werd het één groot genot.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie